Alpecin-Deceuninck ontbreekt in grote vlucht Vuelta: “Het zit nog niet echt mee”
Michel Cornelisse - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 24 augustus 2022 om 17:47

Alpecin-Deceuninck ontbreekt in grote vlucht Vuelta: “Het zit nog niet echt mee”

Zeventien renners in de kopgroep van de vijfde etappe van de Vuelta a España, maar geen enkele coureur van Alpecin-Deceuninck. Een tegenvaller, aldus ploegleider Michel Cornelisse. “Xandro Meurisse was de aangewezen man voor vandaag”, zei de Nederlandse ploegleider na afloop tegen WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hadden gehoopt iemand mee te hebben, maar ik heb nog niemand gesproken”, aldus Cornelisse kort na de finish. “Ik weet niet of ze het geprobeerd hebben, maar ik denk van wel. Het duurde ook heel lang voor ze wegreden, maar dit was wel een mooie kans voor een aantal renners van ons. Maar zo simpel is het ook niet. Ze hebben het 70 kilometer lang geprobeerd.”

Toch houdt de Amsterdammer de moed erin. “We zijn vijf dagen onderweg. Het heeft nog niet meegezeten voor ons, met twee mislukte sprints voor Tim Merlier. Maar dat kan zomaar keren. Ik denk dat er nog wel kansen liggen voor ons. Er komen voor Tim, die erg goed bergop rijdt, ook nog kansen en we gaan alle dagen proberen mee te zitten. We geven nog niet op en ik heb vertrouwen dat het goed komt”, zegt Cornelisse.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2022 17:57
Ze zitten letterlijk niet mee idd :)
24 augustus 2022 18:01
Iets met kwaliteit te maken...
    24 augustus 2022 19:21
    Of kwantiteit? Als je precies één man aanwijst om mee te zitten, zal die vaker niet meezitten dan wel.
24 augustus 2022 18:03
Ik hoop toch echt dat hier een foutje in de quote is gemaakt: “ Het heeft nog niet meegezeten voor ons, met twee mislukte sprints voor Tim. Het zit dus nog niet echt mee”
24 augustus 2022 18:37
Als je vandaag niet mee bent dan kan je toch niet spreken van pech? Dan is het of kwaliteit of grinta

Reacties zijn gesloten.