Alonso wil daadwerkelijk team starten

vrijdag 24 juli 2009 om 11:56

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar de persoon in kwestie zelf heeft het nu ook bevestigd: Fernando Alonso wil een wielerteam starten in 2011. Dat maakte de Spaanse Formule 1-coureur bekend op Radio Monte Carlo. Het plan was om in 2010 al een team te starten, maar volgens Alonso is er daarvoor te weinig tijd.


“Ik vind wielrennen een leuke sport, en ja, ik wil een team beginnen maar dat is niet makkelijk,” zei hij vanaf de Hongaarse Grand-Prix, die dit weekend wordt verreden. “We zitten al in juli en als we nu nog willen beginnen voor volgend jaar, zitten we wel heel erg krap qua tijd.”

Alonso was dit jaar ook aanwezig bij de start van de Tour de France in Monaco, om zijn landgenoot Alberto Contador aan te moedigen. Dit was niet zonder reden. “Contador heeft nog een éénjarig contract (met Astana, red). Er is een mogelijkheid voor het jaar daarna,” doelt hij op een samenwerking met de Tourwinnaar van 2007. “We zullen zien.”

Het doel dat Alonso nu voor ogen heeft is het winnen van de Tour de France. “Het doel? Het winnen van de Tour de France, natuurlijk. Als we de Tour winnen, is het geen probleem als we in andere wedstrijden als achtste of tiende eindigen,” zei de Spanjaard. “Iedere wielrenner droomt van het winnen van wedstrijden en in het speciaal van de Tour de France!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.