Almeida beperkt schade in bergrit UAE Tour: “Top-3 is nu mijn doel”

dinsdag 23 februari 2021 om 15:40
Almeida beperkt schade in bergrit UAE Tour: “Top-3 is nu mijn doel”

foto: Cor Vos

João Almeida was in de eerste bergetappe van de UAE Tour niet in staat om Adam Yates en Tadej Pogačar te volgen. De Portugese kopman van Deceuninck-Quick-Step finishte op Jebel Hafeet als zesde, in een groep op 48 seconden achterstand. “Ik denk dat mijn doel nu is om de top-3 te halen”, zegt Almeida.

“Het was een heel lastige etappe, want het was super warm en dat maakte het heel moeilijk. Maar ik heb wel een goede klim gereden en ben blij met het resultaat”, aldus Almeida, die op zichzelf aangewezen was in de achtervolging op Yates en Pogačar. “Niemand hielp mij om terug te komen, maar het is mij gelukt om niet al te veel tijd te verliezen. Dat is positief.”

Nu de 22-jarige klimmer is gezakt naar de derde plek in het klassement, op 1.03 minuut van ritwinnaar Pogačar, durft hij een verwachting uit te spreken voor de rest van de week. “Ik denk dat mijn doel nu is om de top-3 te halen. Ik zou het geweldig vinden om op het eindpodium te staan van de UAE Tour”, geeft hij aan.

Almeida’s achterstand op nummer twee Yates is twintig seconden en zijn voorsprong op nummer vier Chris Harper bedraagt veertig seconden.


foto: Cor Vos

Buchmann vierde: “Kan hier heel blij mee zijn”

Emanuel Buchmann kwam vandaag als vierde over de streep op Jebel Hafeet. De kopman van BORA-hansgrohe doet niet meer mee om het klassement. “Ik had goede benen en kan hier heel blij mee zijn”, zegt hij over zijn vierde plaats in de daguitslag.

“Natuurlijk zit ik nog niet op mijn topniveau. Het is pas mijn eerste wedstrijd van het seizoen en daarom ontbreekt het wedstrijdritme nog een beetje. Dat maakt het moeilijk als de snelheid heel hoog ligt. Ik zat op de klim even in de problemen, maar kon mij snel herpakken en voelde mij aan het einde erg sterk. Het is jammer dat we de wedstrijd al op de eerste dag hebben verloren, maar we weten wel dat de wintervoorbereiding goed is geweest.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:22

Voorspellen is lastig, vooral als het om de toekomst gaat, maar toch ik een gokje: Almeida wordt de nieuwe Kelderman.

Murcia 23 februari 2021 om 16:29

Ik heb een zwak voor Kelderman, maar ik denk dat deze jongen beter wordt. Niet perse als klassementsrenner want hij zal op de langere klimmen altijd terrein prijs geven maar wel in het winnen van wedstrijden. Hij heeft een punch in het middengebergte, goede tijdrit en kan in een groepje de sprint winnen. Verder kan ik het niet helpen en vind ik die expressieve kop van hem zo vermakelijk als wat. Als de geruchten kloppen en dat denk ik wel rijdt hij volgend jaar bij UAE. Ik hoop dat hij dan meer mag doen dan in het treintje voor Poga aanschuiven.

lander luypaert 23 februari 2021 om 16:34

een zwak voor Kelderman? :P

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:40

Ik denk dat ze die punch er wel uit trainen als hij sous chef van Pogacar wordt of als hij echt voor het podium van een GT gaat trainen. Mijn opmerking klinkt lulliger dan hij is bedoeld. Kelderman is een prima renner. Maar bepaald geen winnaar en de top 5 in de Tour lijkt het hoogst haalbare voor hem. Precies wat ik van Almeida verwacht.

Murcia 23 februari 2021 om 16:50

@Cech
Begrijp ik hoor, Wilco is een veel betere renner dan menig volger in Nederland denkt maar net als Steven heeft hij de handicap dat hij een wapen mist om overwinningen te boeken. Almeida heeft dat volgens mij wel en jij hebt gelijk dat hij te kort zal komen voor een overwinning in een grote ronde.

@lander
Soms formuleer ik wat apart misschien maar jij begrijpt mijn strekking wel LOL

Wheely 23 februari 2021 om 16:51

Keldermann zit wel een stuk mooier op zijn fiets, daar kan Almeida nog een puntje aan zuigen al kan ik er ook wel van genieten als ie stuk zit.

Michelangelo 23 februari 2021 om 16:53

Ben het eens met Murcia, en ook eigenlijk met CR.

Wat ik van Almeida gezien heb, is dat hij meer “wapens” lijkt te hebben dan Keldermann. Snedig sprintje, voldoende inhoud voor middengebergte en heuvels, goede tijdrit. En dat betekent dat je in de positie kunt komen om wedstrijden te winnen (m.n kleine rondjes). Voor grote rondes lijkt hij te kort te komen in het echte klimwerk.

Hooggebergte schat ik Kelderman net wat sterker in. Ook een prima tijdrit, maar geen snedig sprintje. En we weten bij Keldermann waar dat vaak uitkomt: ergens rond plek 5.

Nu weet ik niet wat er nog voor rek op zit bij beiden. Maar wat ik er nu van zie, komen ze allebei net wat te kort voor het grote ronde werk (tenminste voor winst, top 10 is uiteraard ook al knap)

nickdt 23 februari 2021 om 18:02

@Wheely

Lol. Ik dacht vandaag dat Almeida Kämna had opgegeten, want Almeida zat zo met zijn hoofd te schudden.

Kwibus 24 februari 2021 om 10:13

Schachmann is de hoofdschudder. Kamna zit juist heel stil.

Headlines

Materiaalzone

Populair