Almeida (11e) niet ontevreden met tijdrit: “Geen grote risico’s genomen”

zondag 8 mei 2022 om 10:12
Almeida (11e) niet ontevreden met tijdrit: “Geen grote risico’s genomen”

Almeida op archiefbeeld - foto: Cor Vos

João Almeida werd vooraf gezien als een van de topfavorieten voor winst in de Giro-tijdrit, maar de Portugees kwam in Boedepast niet verder dan een elfde plaats. Toch was Almeida niet ontevreden over zijn prestatie. “Ik voelde me vrij goed en ben best wel tevreden met mijn eindtijd”, klonk het na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De klassementskopman van UAE Emirates wist een eindtijd te realiseren van 12m08s, goed voor een gemiddelde snelheid van 45,495 kilometer per uur, en was daarmee achttien seconden trager dan Simon Yates. De Brit van BikeExchange-Jayco kwam als grote winnaar uit de strijd, als we kijken naar de verschillen tussen de klassementsrenners, maar Almeida deed het zeker niet slecht ten opzichte van zijn rivalen.

Zo wist de 23-jarige Portugees tijd te pakken op directe concurrenten als Pello Bilbao, Richard Carapaz, Mikel Landa en Hugh Carthy. “Het was een mooi parcours, best technisch ook. Ik besloot daarom ook geen grote risico’s te nemen. Ik voelde me vrij goed en ben ook best tevreden met mijn tijd. In de eerste dagen van de Giro is het zaak om niet veel tijd te verliezen op mijn rivalen. De Giro verloopt tot nu toe goed.”

In het algemeen klassement staat Almeida eveneens elfde. Zijn achterstand op rozetruidrager Mathieu van der Poel bedraagt na twee etappes 29 seconden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Landeirovic 8 mei 2022 om 10:29

Hij eindigt ook gewoon op 1 second van plaats 6. Wat ik wel wil zeggen als je goed klassement wil rijden. Dan moeten er risico’s genomen worden. Ook Dumoulin en Yates namen deze risico’s. Ofwel durft hij niet zeggen dat de nieuwe Colnago fiets crap is.

In een interview zei hij dat hij de 1e 2 ritten wou gebruiken om redelijk wat tijd op concurrenten te pakken. Dit lijkt me dan toch niet gelukt? Voor een renner die meer tijdrit kilometers wou.

In een ander interview zei hij. Ik wil de 1e week geen tijd verliezen zoals vorig jaar, en wil pieken in de 3e week zoals vorig jaar. Het is dus vooralsnog gissen

Victor S 8 mei 2022 om 10:42

Geen vertrouwen in die nieuwe Colnago :)

Maar denk dat hij zelf wel weet dat het 3 lange weken worden en dat hier nog niets bepaald is. Het is wel een renner die groeit qua form in zo een ronde dus hopelijk staat hij er in die 3e week net als vorig jaar.

Romāns Vainšteins 8 mei 2022 om 11:38

Realistisch commentaar, 18 sec op de koop nemen geen vreselijk iets natuurlijk

Headlines

Materiaalzone