Allinq op losse schroeven: Erik Dekker vertrekt, hoofdsponsor trekt zich plots terug
foto: Cor Vos
Julian Dubbeld
donderdag 7 september 2023 om 07:45

Allinq op losse schroeven: Erik Dekker vertrekt, hoofdsponsor trekt zich plots terug

Het rommelt bij Allinq Cycling Team. Hoofdsponsor Allinq trekt na 2023 de stekker uit de Overijsselse wielerploeg en Erik Dekker vertrekt na enkele maanden alweer bij het team. Het management van de ploeg is overgedragen aan Rikkert Vliek, die hoopt dat de wielerploeg ook in 2024 op continentaal niveau uitkomt. 

De officiële lezing van Allinq is dat de hoofdsponsor vertrekt omdat de oorspronkelijke ambitie van het bedrijf is waargemaakt. Allinq wilde ‘de ploeg klaarmaken voor een hoger niveau’ en ‘aan de basis staan van een stabiele ploeg waar andere partijen bij in zouden kunnen stappen.’ “Nu is het moment daar om de ploeg los te laten en over te dragen”, schrijft het bedrijf uit Harderwijk.

Het tegenovergestelde daarvan lijkt waar. De eerste renners hebben de ploeg inmiddels verlaten en voor 2024 is nog geen geldschieter. Daarnaast vertrekt Erik Dekker, die begin 2023 nog werd aangesteld om een professionaliseringsslag te maken binnen het team. Waarom de oud-renner van Rabobank precies vertrekt, is niet bekend.

Vliek neemt in 2024 de ploeg over van Dekker. Hij geeft zelf aan dat het nog ‘prematuur’ is om naar buiten te treden over zijn team voor volgend jaar, maar dat de renners die voor 2024 nog een contract hebben ook volgend jaar voor de ploeg zullen uitkomen. Dat zijn Mike Vliek (zoon van), Pepijn Venings, Arne Peters, Lars Rouffaer, Mike Bronswijk en Elmar Abma. “Verder staan we in contact met de renners”, geeft hij aan.

Opvallende wending
De wending bij Allinq is opvallend, omdat drie maanden geleden nog bekend werd dat het bedrijf zich tot 2025 had verbonden aan de wielerploeg. Dekker vertelde toen over zijn plannen met het team bij WielerFlits: “We moeten op zoek naar mensen die mee willen. Jongens die elke dag nog het beste uit zichzelf willen halen en de ambitie hebben om prof te worden. Ik wil jongens in mijn ploeg waarvan je hoopt dat ze nog beter kunnen worden. Over het algemeen zijn dat jonge renners.”

“Niemand moet de ploeg verlaten omdat hij te oud is. Ik vind dat renners zich ook moeten kunnen bewijzen. Als er nu acht Rick Ottema’s opstaan, dan zit ik met een uitdaging vanwege de ideeën die ik nastreef”, aldus Dekker destijds. Harde keuzes lijken in ieder geval niet meer gemaakt te worden, nu hij en Allinq vertrekken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 september 2023 20:30
Zover is het nog niet hoor... er is budget om het nog 2 jaar vol te houden.
    7 september 2023 07:21
    Zonder sponsor kom je niet ver. Ook een conti ploeg kost een vermogen... Houden ze niet vol
    7 september 2023 12:30
    @DeTank wat ik begrijp is dat de ploeg financieel nog wel overeind wordt gehouden door de huidige sponsor voor de komende 2 jaar. Vergelijkbaar met wat Rabobank deed na het opstappen als sponsor.
6 september 2023 21:11
De vijver is te klein voor het aantal continentale ploegen wat er nu is in Nederland. Het zal ook wel niet de laatste ploeg zijn die de handdoek in de ring gooit.
7 september 2023 13:49
Een aantal sponsoren hangen vast aan, de tijdens het seizoen vertrokken initiator van deze ploeg, Marc Zonnebelt. Die wil zelf weer wat beginnen... 1+1=2
7 september 2023 09:02
Erik de charlatan kan het bandje weer wat laten vieren!.
7 september 2023 11:09
Als ik tussen de regels doorlees, vermoed ik dat Dekker Allinq heeft gek gemaakt om misschien hun geld bij een ander team weg te zetten met meer naamsbekendheid.

En Dekker zal daar zelf een rol gaan spelen,
Ik vermoed dat TDT Unibet best een andere sponsor kan gebruiken als ze pro willen worden en dat Allinq daar best bij kan helpen..

Het is zomaar een gedachte, en ik vermoed dat meer mensen dit kunnen bedenken..
6 september 2023 19:36
En weer een cowboy ploeg die implodeerd

Reacties zijn gesloten.