Allie Dragoo zegeviert in Energiewacht Tour
Foto: Rudie Ottens
vrijdag 8 april 2016 om 15:29

Allie Dragoo zegeviert in Energiewacht Tour

Allie Dragoo heeft in de Energiewacht Tour de rit naar Musselkanaal gewonnen. De Amerikaanse ontsnapte tijdens de slotfase uit een kopgroep van zes. Vera Koedooder was op een vierde plaats de beste Nederlandse. Chantal Blaak blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Zes dames gaven de etappe kleur door de ontsnapping van de dag te vormen. Vera Koedooder (Parkhotel Valkenburg), Moniek Tenniglo (Rabobank-Liv), Julie Leth (Hitec Products), Sara Penton (Lares-Waowdeals), Gretchen Stumhofer en Dragoo (beiden Amerikaanse selectie) werkten goed samen en reden een voorsprong van 4,5 minuut bij elkaar.

De zes slaagden erin om voorop te blijven en mochten in de slotronde strijden om de overwinning. Koedooder besloot om de sprint niet af te wachten en probeerde op vijf kilometer van het einde haar vluchtgenoten af te schudden. Ze bleef even voorop, maar werd weer bijgehaald. Een aanval van Dragoo had meer succes. Zij hield het wel tot het einde vol en verwees de Deense Leth naar de tweede plaats.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
9 april 2016 00:07
Mooi van die nat.selectie van de VS. Ook al knap van het Britse en Deense team die in de TTT o.a. Liv-Plantur en UnitedHealthcare (met Linda Villumsen) wisten te verslaan.

Reacties zijn gesloten.