Allereerste EK Strandracen in Scheveningen
foto: Wikipedia
vrijdag 18 november 2016 om 13:36

Allereerste EK Strandracen in Scheveningen

Scheveningen is op 18 december het decor van het allereerste Europees kampioenschap strandracen. De mountainbikediscipline is in Nederland sterk in opkomst. Het EK MTB Beachrace, zoals de internationale naam van de wedstrijd klinkt, wordt georganiseerd door de KNWU en UEC, de Europese wielerbond.

 
21 Reacties
Sorteer op:
18 november 2016
Ojee, krijgen we nog meer moutainbikers van middelbare leeftijd met buikje in Den Haag.
18 november 2016
iets voor Thomas Dekker en Thijs Zonneveld?
18 november 2016
Ouwe foto van scheveningen. Nu staat er een reuzenrad op de pier.
18 november 2016
@8.6: want??
18 november 2016
@ Har77: nou, TD houdt wel van een beetje aandacht en ik dacht dat Zonneveld wel eens vaker heeft meegedaan aan een strandrace. dus ik zeg: doen!
18 november 2016
@achtpuntzes Thijs Zonneveld is zelfs Nederlands kampioen strandracen....
18 november 2016
Is dit eigenlijk een internationaal populaire discipline? Ik kan me vergissen, maar heb de idee dat dit wat de Nederlandse tegenhanger van de cyclocross aan het worden is.
18 november 2016
Iets typisch belgisch en nederlands. Altijd spectakel tussen mtbers, wegrenners en specialisten. Helaas nooit op tv, maar nooit rustige koers, altijd volle bak in zware omstandigheden. En heel eerlijk: leuker om te doen dan die vreselijke suffe mtb toertochten met modder en drek tussen overwinterende wielertoeristen.
18 november 2016
@Leukefans In Luxemburg, Tsjechie, Zwitserland en Oostenrijk is strandracen inderdaad niet echt populair.
18 november 2016
lars boom heeft ook al eens mee gedaan aan zo strandrace en tom dumoulin volgens mij ook.
18 november 2016
Dumoulin won vorig jaar nog een wedstrijd. Boom rijdt af en toe een mtb marathon, volgens mij nog nooit een strandrace. Beste wegrenner op het strand is toch Ockeloen volgens mij, maar die maakt er ook echt een doel van.
18 november 2016
Thomas is allang uitgepierd, heeft laatst uurtje op de brommer gereden dit voorjaar, misschien iets voor zn volgende boek.
18 november 2016
Ik heb ook meerdere strandraces gedaan. Lekker maar mee opgehouden, werd me te bewerkelijk qua onderhoud. 0p TV NH heb ik een keer een race live gezien. Of er meer in het vat zit bij de regionale zenders weet ik niet. Zou welkom zijn als WF ons daarvan op de hoogte houdt.
18 november 2016
Een EK organiseren terwijl deze sport in wel 2 landen beoefend wordt... (Oke, ook nog 1 race in Frankrijk). Verder is er nog zo veel te verbeteren aan de huidige wedstrijden en reglementen van de KNWU. Lijkt me meer prioriteit hebben dan een EK.
18 november 2016
@SB: gezien opkomst bij een gemiddelde race én de al zeer scheve verdeling van fondsen over de verschillende disciplines binnen het knwu portfolio goed dat er ook voor de kleinere sporten wat aandacht komt. De bondscoach veldrijden en mtb zijn nu 1 en dezelfde persoon, noc nsf subsidie valt daarvoor volledig weg en alle overige gelden vloeien naar de weg en (in minieme mate) naar de baan. Als we gaan praten over sporten die in beperkt aantal landen op niveau beoefend worden kunnen we de moeite en fondsen voor andere zogenaamde A sporten ook wel eens tegen het licht houden.
18 november 2016
misschien dat een paar biertenten en wat tokkies deze AA sport naar een A sport kunnen helpen? zoiets als bij het veldrijden dus. mondialisering maakt dan ook niks meer uit. go van der Poel en van der Haar!
18 november 2016
@Harr77 Snap je punt, maar met financiering van de bond heeft deze discipline niets te maken. Het is een nichesport die beoefend wordt door liefhebbers, ook de beste renners zijn geen prof. De Knwu stopt hier (terecht) geen vrijwel geen geld in, het is ook geen discipline die erkend is door de UCI. Laat de bond zich maar gewoon richten op nationale wedstrijden en zorg eerst maar eens dat het daar voor elkaar is ipv met een EK de illusie te wekken dat deze sport een toekomst heeft buiten Nederland, België en Frankrijk. Was getekend een niet onverdienstelijke strandracer.
18 november 2016
@ stormbiker: maak je niet druk. dat dit valt in de categorie Roompot waterfiets challenge lijkt me wel duidelijk. :)
18 november 2016
Eens met storm-biker (mooie naam voor een strandracer :) ). Vandaag wordt er zomaar een race verplaatst voor de topcompetitie. vanwege dit EK, en dat terwijl er al veel mensen hebben ingeschreven. Kun je gewoon niet maken, vind ik. Organisatoren en KNWU maken er een zootje van... Verder is strandracen om te doen 1 van de gaafste onderdelen van de wielersport. EG WEL! En staan er altijd wel (ex)profs aan de start.
18 november 2016
Cooooool. Hele leuke discipline om te doen en best zwaar. Doen idd veel toppers aan mee. Tja die suffe bossen heb ik ook wel gezien.
19 november 2016
@storbiker net als veldrijden dus...

Reacties zijn gesloten.