Allan Peiper over terugkeer: “Ik heb zelf de ploeg gecontacteerd”

woensdag 11 januari 2023 om 08:56
Allan Peiper over terugkeer: “Ik heb zelf de ploeg gecontacteerd”

foto: Cor Vos

Allan Peiper is terug bij UAE Team Emirates en Tadej Pogacar. De Australiër zal in 2023 de rol vervullen van adviseur en analist. “Ik voel me goed en vol energie om erin te vliegen”, geeft de van prostaatkanker herstelde Peiper aan bij Sporza.

“Ik heb zelf de ploeg gecontacteerd om te praten over wat de mogelijkheden waren voor een eventuele terugkeer. Dat hadden ze me, na m’n afscheid in 2021, beloofd”, vertelt hij. “We zijn overeengekomen dat ik van thuis uit, als analist, bepaalde dingen kan doen achter de schermen en voor specifieke projecten.”

Peiper zal de ploeg vooral ondersteunen op tijdritvlak. Ook zal hij Pogacar helpen om voor de derde keer de Tour de France te winnen. “Ik denk dat ik eerst en vooral zal werken op de optimalisatie van het tijdrijden met het oog op de belangrijkste wedstrijden. De Ronde van Frankrijk zal natuurlijk een groot doel zijn in 2023 en daar zal ik uiteraard een rol spelen in de voorbereiding.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

garconextraordinaire 11 januari 2023 om 08:57

Ik schrijf Pogi alvast voorzichtig op voor de Tour de france :-)

1
dennis raats 11 januari 2023 om 09:35

Dat zou ik zonder peiper ook al wel gedaan hebben hoor. ;-)

-1
Explorer 11 januari 2023 om 09:37

Dat mag altijd, schrijf je ook Vingegaard,Bernal, Mas, Gaudu, Carapaz en niet te vergeten Hindley ook op?
Niet is zeker in het wielrennen.. hopelijk wordt het een mooie strijd tussen de bovengenoemde en renners uit de tweede lijn.
Denk dan aan Flipje, Yates, Guerreiro, Buchmann, Landa/Bilbao tandem en O’ connor.

Toch?

0
dennis raats 11 januari 2023 om 10:13

Je hebt gelijk. Niks is zeker maar een pogi in topvorm is denk ik wel de favoriet. Overigens denk ik als fan van alaphilippe niet dat hij ooit nog een klassement gaat rijden

2
Explorer 11 januari 2023 om 11:17

Ik denk ook niet dat hij (flip) een klassement rijd, echter zal het van de begin week afhangen of hij geel kan pakken en behouden. Want, hee, waarom zou je de gele trui weggeven als je hem hebt?:-) schrijf hem maar op dit seizoen, hij moet weer aan de bak voor een mooi contract van Lefevre..
Dark horse Leknessund..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone