Alicia Franck wint in Otegem bij afwezigheid grote namen

maandag 13 januari 2020 om 14:33
Alicia Franck wint in Otegem bij afwezigheid grote namen

foto: Cor Vos (archief)

De veldrit van Otegem bij de vrouwen is dit jaar op naam gekomen van Alicia Franck. De 25-jarige crosser van Experza ontsnapte in de tweede ronde en zag de concurrentie daarna niet meer terug. Op de erelijst volgt ze Denise Betsema op.

Bij afwezigheid van de Nederlandse toppers die de voorbije periode domineerden, lag de strijd volledig open in Otegem. Omdat ook wereldkampioene Sanne Cant ontbrak, zagen we na de eerste ronde een grote kopgroep. Alicia Franck profiteerde op de lange asfaltstrook rondom de finish van een moment van stilte. Ze sloeg direct een groot gat.

Ploeggenoten stoppen af
De achtervolgsters van Franck wisten geen goede samenwerking op poten te zetten. Daardoor was drie rondes voor het einde de voorsprong van de Experza-renster opgelopen naar een halve minuut. Franck had met Manon Bakker, Anna Kay en Marion Riberolle nog drie ploeggenoten in de achtergrond die af konden stoppen.

De andere achtervolgers waren Ellen Van Loy en Christine Majerus, maar ook zij waren niet in staat om maar iets van de achterstand af te snoepen. Ook de diverse modderpassages in Otegem wisten Franck niet tegen te houden. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Van Loy, vlak voor Kay.

Derde van het seizoen
De zege in Otegem betekende de derde overwinning van het seizoen voor de 25-jarige Franck. In september wist ze in Groot-Brittannië (Derby) en Tsjechië (Mlada Boleslav) al te winnen. Afgelopen weekend eindigde Franck als zesde op het BK.

Veldrit Otegem 2020
Uitslag vrouwen

1. flag-be Alicia Franck
2. flag-be Ellen Van Loy
3. flag-gb Anna Kay
4. flag-lu Christine Majerus
5. flag-nl Manon Bakker
6. flag-fr Marion Riberolle
7. flag-nl Geerte Hoeke
8. flag-nl Aniek van Alphen
9. flag-be Karen Verhestraeten
10. flag-be Loes Sels

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dolfy 13 januari 2020 om 16:12

Majerus eigenlijk wel een grote naam maar niet dit seizoen natuurlijk. Sterk van Franck om die solo vol te houden. Goed afgeblokt door Kay , nog even solo geprobeerd maar nadat Van Loy het gat toch weer dichten na nog even kop gereden te hebben netjes ingehouden. Bakker denk ik een ronde te vroeg maar haar serieuze versnellen. Daar zat wel op. Had ze dat maar in de laatste ronde gedaan. Maar ja makkelijk praten natuurlijk.. :-)

Lalsacien 13 januari 2020 om 17:50

Geen Sanne Cant? Die zijn de wedstrijden die ze normaliter wel wint sinds ze niet zo lekker in haar vel zit.

Martino87 13 januari 2020 om 17:59

Ja, maar ze heeft een plannetje ofzoiets.

Peter Lippens 13 januari 2020 om 19:12

Sanne is op hoogtestage om te kunnen vlammen op het WK in Zwitserland, daar zijn toch bergen toch ;..

Emergo 14 januari 2020 om 11:48

Een platte cross in bergenland.

sooike 14 januari 2020 om 12:13

De naam van Denise Betsema valt weer eens. Hoe is het met haar? WF heeft geen trek in een reisje naar Texel? Of is ze alleen maar interessant als ze wint ? Hier ligt voor iedere wielerjournalist toch een mooi verhaal te wachten in Oudeschild !

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair