Alice Maria Arzuffi de beste in de modder van Gavere, Worst vierde

zondag 11 november 2018 om 14:27
Alice Maria Arzuffi de beste in de modder van Gavere, Worst vierde

foto: Photopress.be

Alice Maria Arzuffi heeft met overmacht de Superprestige-veldrit in Asper-Gavere gewonnen. De Italiaanse van Steylaerts-777 maakte halverwege de moddercross het verschil met de concurrenten. Nikki Brammeier beloonde een ijzersterke opbouw met een tweede plaats. De derde plek ging naar Sanne Cant.

In het veldrijden heb je enkele klassiekers. De Koppenbergcross bijvoorbeeld, maar wat dan te denken van de Superprestige-cross van Gavere?  Het zware klimparcours rond het kasteel Renier was dit jaar nog wat zwaarder door de regenval. Het gevolg voor de rensters? Ouderwets stoempen!

Kopstart voor Worst
De kopstart was voor Annemarie Worst, die zaterdag nog de Jaarmarktcross in Niel aan zich voorbij liet gaan. De Nederlandse voelde zich duidelijk in haar sas op het zware parcours, want ze had na één ronde al een mooie voorsprong op haar concurrenten. Wereldkampioene Sanne Cant, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado mochten nog hopen op de aansluiting, maar de overige dames keken al tegen een fikse achterstand aan.

Kopgroep maakt zich los
Worst leek ribbedebie, maar dat was buiten Cant gerekend. De Belgische wist halverwege de tweede ronde aan te sluiten. Niet veel later deed Arzuffi hetzelfde, waardoor we met drie koplopers de derde ronde ingingen. Op de modderige heuvels bleken Arzuffi en Cant over de beste benen te beschikken, maar telkens keerde Worst terug in het zog. Schakelproblemen bij de wereldkampioene zorgden voor nieuwe verschillen aan kop.

Italiaanse rondt het af
Arzuffi was de eenzame koploper. Achter haar was de strijd om de overige podiumplaatsen spannend tussen Cant, Worst en Nikki Brammeier, die zich in het tweede deel goed naar voren gewerkt had. In de voorlaatste ronde maakte de Britse het verschil op een van de modderklimmen, waarmee zij de tweede plaats opeiste. De sprint om de derde plaats werd gewonnen door wereldkampioene Cant.

foto: Photopress.be

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 4, vrouwen: flag-be Asper-Gavere (C1)
1. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) in 45m25s
2. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 17s
3. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank) op 38s
4. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 38s
5. flag-gb Helen Wyman (Xypex-Verge Sport) 42s
6. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tüvsüd)
7. flag-nl Ceylin Del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
8. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb)
9. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)
10. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal)

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 11 november 2018 om 14:33

Mooi podium ! Fraaie wedstrijd gezien.

0
Dolfy 11 november 2018 om 14:34

Spannende veldrijdrit gezien, Arzufi wel duidelijk de sterkste. Cant op de ploeterklim echt niet goed en dat is waar ze het helemaal verloor steeds. Alleen in de laatste ronde gaf ze alles om bij Worst in de buurt te blijven.

Van Loy mag wel een trootsprijs krijgen als een van de toppers vandaag… :)

0
tendam 11 november 2018 om 14:47

Die Cant is wel echt een vechtjas. Worst ging veel te hard van start, enthousiast waarschijnlijk om haar nieuwe trui te showen.

Vd Steene valt me toch tegen.

0
Brabander 11 november 2018 om 15:13

Verrassende uitslag weer. En eindelijk eens de hoofdprijs voor Arzuffi na al die 2e plaatsen. Die breekt nu ook definitief door. Brammeier ook prima gereden en een leuk gevecht tussen Cant en Worst.
Toch weer een compleet ander beeld dan wat iedereen gisteren voorspelde. Er valt werkelijk geen pijl op te trekken en dat maakt het zo leutig

0
sooike 12 november 2018 om 09:31

Leuke wedstrijd! Worst sloeg de aanwijzing van Wellens in de wind en ging veel te hard van start in haar mooie trui. Cant heeft nog altijd niet de vorm die we van haar gewend zijn. Brand rukte aardig op in de slotfase, maar vooral het rijden van Magengast was wel erg mager. Alvarado komt er aan !

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone