Alexys Brunel (23) levert contract bij UAE Emirates in en stopt

woensdag 22 juni 2022 om 19:42
Alexys Brunel (23) levert contract bij UAE Emirates in en stopt

foto: Cor Vos

Alexys Brunel heeft op 23-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn actieve wielerloopbaan. De Fransman heeft UAE Emirates gevraagd om zijn contract, dat tot eind 2023 doorliep, te beëindigen. “Het is tijd om een pagina om te slaan en mij te concentreren op nieuwe uitdagingen en ervaringen in het leven”, stelt Brunel.

“Ik wil iedereen bij UAE Emirates bedanken voor de kansen en de steun die ze me hebben gegeven. Het was een genoegen om deel uit te maken van dit geweldige team, maar het is nu tijd voor mij om een ​​nieuwe pagina om te slaan”, aldus Brunel, die afgelopen winter de overstap maakte van Groupama-FDJ (waar hij sinds 2019 prof was) naar het team van Tourwinnaar Tadej Pogačar. Hij won in 2020 een rit in de Ster van Bessèges en een jaar eerder Parijs-Tours U23.

Namens UAE Emirates deelt Mauro Gianetti zijn steun. “We geloven nog steeds dat Alexys een enorm potentieel heeft en we zagen daar al een glimp van in het eerste deel van dit seizoen, maar we hebben het over de mens en niet alleen over een wielrenner”, stelt de ploegbaas. “We accepteren zijn beslissing om zijn carrière als professionele wielrenner te stoppen volledig. We wensen Alexys het allerbeste bij zijn toekomstige plannen.”

Een week geleden liet ook de Deense wielrenster Pernille Mathiesen (24) weten per direct te stoppen. Zij verscheurde haar contract bij Cofidis omdat ze de motivatie en het plezier in het profwielrennen is kwijtgeraakt. Ook kaartte Mathiesen het probleem over mentale gezondheid aan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 22 juni 2022 om 20:04

Volwassen vent om als je echt een andere richting uit wilt niet verder door te modderen maar samen te gaan zitten met de ploegleiding voor een oplossing.

0
lo squalo dello Stretto 22 juni 2022 om 21:20

Kan Dumoulin wat van leren

0
Bontempi1962 22 juni 2022 om 22:00

Squalo, weer iemand die laat zien hoe wij Nederlanders met onze sportieve helden omgaan. Juichen als het goed gaat, afbranden als het tegenzit.

0
zacht 22 juni 2022 om 23:50

Was een topper bij de junioren en beloften. Prachtige zege heuvelop bij zijn prof-debuut in 2020 in de Etoile de Bessèges:
https://youtu.be/sQCxnZo0wfk
De video is de moeite waard vanwege twee zaken:
Imposante zege, met een gehaaide aanval in de laatste kilometers op een enorm verzet, terwijl er vlak achter hem van alles gebeurt.
En de (veiligheids-)omstandigheden in de laatste kilometers waren nogal bijzonder, je kijkt je ogen uit. Verkeer, waaronder vrachtwagens (geparkeerd en rijdend), een wagen van de koersdirectie die rare dingen doet, gedubbelde renners op het parcours, er gebeurt van alles.
Daarna was het vooral in de marge fietsen, ik snap wel dat hij op zijn 23e voor iets anders kiest. Het ga je goed Alexys!

0
Wheely 23 juni 2022 om 00:16

Wow mooie beelden zacht, dank voor het delen!

Heeft Alexys in ieder geval wielergeschiedenis mee geschreven.

0
Edwin Jansen 23 juni 2022 om 08:43

Ik weet dat ik een dood paard sta te slaan…

Wat is de staat van de mentale begeleiding van prof wielrensters en renners?

Heeft iemand daar een beeld van?

Het lijkt me een geweldig mooie uitdaging voor een coach en psycholoog en liefhebber van de sport! Ik ben op dit moment met een coaching opleiding bezig. Ik zou het geweldig vinden om op termijn jonge topsporters mentaal te begeleiden!

Zo te lezen is er behoefte aan! Ik weet de wielersport kan soms nog heel conservatief zijn, maar als we het over marginal gains hebben, dan is dit naar mijn bescheiden mening meer dan een marginal gain!

Kijk naar Dumoulin. Is hij mentaal begeleidt? Had dat hem eerder het besluit laten nemen om te stoppen? Had dat hem geholpen om de juiste uitdagingen voor hem te kiezen, los van alle druk die hij van buiten voelde? Natuurlijk is dat nooit meer te achterhalen. Maar wel vragen om over na te denken.

De wielersport is wellicht de hardste sport zowel fysiek, als mentaal en emotioneel. Persoonlijk denk ik dat de behoefte aan mentaal/emotionele begeleiding zeer groot is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone