Alexis Gougeard wint Classic Loire Atlantique, Wesley Kreder derde
zaterdag 22 maart 2014 om 17:07

Alexis Gougeard wint Classic Loire Atlantique, Wesley Kreder derde

Gougeard

foto: Sirotti

Alexis Gougeard heeft de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De renner van AG2R La Mondiale behaalde na een spannende slotfase zijn eerste overwinning bij de profs. Nederlander Wesley Kreder eindigde als derde.

In het begin van de wedstrijd wist een grote groep van negentien renners zich los te maken van het peloton. Bij deze groep zat één Nederlander: Wesley Kreder van Wanty-Groupe Gobert. Het peloton weigerde de kopgroep een vrijgeleide te geven. Het verschil bleef onder de minuut. Na bijna honderd kilometer lang achtervolgd te hebben, leek het peloton de kopgroep dan toch terug te pakken.

Net voor de aansluiting spatte de kopgroep in tweeën. Er bleven vooraan nog maar twaalf renners over, met nog steeds Kreder aanwezig. Het peloton liet deze groep wél begaan. In een mum van tijd had de kopgroep een voorsprong van drie minuten. Dit verschil bleef een tijdje constant, maar met nog 40 kilometer te gaan zette het peloton alsnog de achtervolging in.

Wat volgde was een spannende slotfase. Op twaalf kilometer van de meet was de voorsprong een kleine minuut. In de kopgroep plaatste Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) een aanval. Wesley Kreder en Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen) probeerden er vervolgens naar toe te rijden. Het duo kwam dichtbij, maar Gougeard bleef hen én het peloton voor. Kreder eindigde op tien seconden als derde.

Classic Loire Atlantique (1.1)
La Haye-Fouassière – La Haye-Fouassière (184.8km)

1. flag-fr Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) in 4u31m15s
2. flag-be Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen) op 10s
3. flag-nl Wesley Kreder (Want-Groupe Gobert) in z.t.
4. flag-fr Julien Berard (AG2R La Mondiale) op 27s
5. flag-fr Julien Duval (Roubaix – Lille Métropole) allen in z.t.
6. flag-fr Kevin Reza (Europcar)
7. flag-fr Arnaud Gérard (Bretagne – Séché Environnement)
8. flag-fr Flavien Dassonville (BigMat – Auber 93)
9. flag-be Romain Zingle (Cofidis)
10. flag-be Tom Dernies (Wallonie – Bruxelles)
Volledige uitslag

Lees ook:
Wesley Kreder derde in Loire: “Zondag een herkansing”

RIDE Magazine