Lutsenko beperkt schade op Ventoux: “Wilde zo lang mogelijk bij Pogacar blijven”

donderdag 8 juli 2021 om 10:24
Lutsenko beperkt schade op Ventoux: “Wilde zo lang mogelijk bij Pogacar blijven”

foto: Cor Vos

Alexey Lutsenko heeft in de Touretappe over de Mont Ventoux de schade beperkt weten te houden op gele trui Tadej Pogačar. De kopman van Astana-Premier Tech moest op de laatste klim van de Ventoux lossen, waarna hij achttien seconden na de groep-Pogačar over de streep kwam. “Ik ben blij met mijn prestatie”, vertelt Lutsenko.

“Het was een enorm zware etappe”, aldus de sterke Kazach. “Vanwege mijn positie in het algemeen klassement probeerde ik zo lang mogelijk in het wiel van Tadej Pogačar te blijven. Ik wilde geen tijd verliezen in het klassement, en dat is best goed gelukt.”

“Op de top van de tweede beklimming van de Mont Ventoux kwam ik samen te zitten met Wilco Kelderman. Vanaf daar gingen we vol gas in de achtervolging. Ik ben blij met mijn achtste plek in de etappe en dat ik een plek kon opschuiven in het klassement”, vertelt Lutsenko, die nu zevende is (op 6.30 minuut van Pogačar, red.) vanwege het tijdverlies van Enric Mas.

Het verschil tussen Lutsenko en nummer twee Rigoberto Urán is 1.12 minuut. Toch wil Lutsenko nog niet te vroeg juichen. “De Tour de France is nog lang en er komen nog een paar tricky en zware etappes aan, maar ik ben tot nu toe blij met mijn prestatie”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

chasse patat 8 juli 2021 om 10:33

Ik zag hem tot nu toe vooral als man voor de kleinere rondjes en etappekaper. Sinds dit jaar verrast hij mij tussen de grote mannen in het hooggebergte.

Duh 8 juli 2021 om 10:35

Toch opvallend hoe plotseling hij mee kan doen in de top van het klassement in een 3-weekse ronde en eerder ook al 2e in de zware Dauphinée. Weinig aandacht aan besteed/over gehoord hoe hij zich tot ronderenner/klimmer heeft getranformeerd. Zag 'm toch meer als klassiekerrenner die in het voorseizoen ook nog wel rondjes met 1-2 zware klim aan kon. Hoewel hij dit jaar natuurlijk enorm onderpresteerde tot aan de Dauphinee.

joowii 8 juli 2021 om 12:58

Kandidaat voor Lombardije?

xistnc 8 juli 2021 om 13:09

Intrinsiek zeker, maar het kan bij hem ook van het ene op het andere moment op en over zijn.

Lendilonus 8 juli 2021 om 14:23

Voor mij samen met Kelderman vooral favoriet voor de Zubeldia-award deze Tour.

S. Morgenstern 8 juli 2021 om 14:43

Uran heeft daarvoor tot nu toe de meeste achterwielen aangetikt

Pathieu van der Moel 8 juli 2021 om 13:41

Knap hoor dit! Maar Lutsenko blijft enorm wisselvallig, hopen dat hij dit kan volhouden!

Headlines

Materiaalzone

Populair