Geniez zegeviert in de Provence, Dennis nieuwe leider

woensdag 22 februari 2017 om 16:26
Geniez zegeviert in de Provence, Dennis nieuwe leider

De tweede etappe in de Tour de La Provence is gewonnen door Alexandre Geniez. De renner van AG2R La Mondiale won na een etappe van 169,6 kilometer tussen Miramas en La Ciotat de sprint van een kopgroep van vier renners. Rohan Dennis eindigde op een tweede plaats en neemt de leiderstrui over van Justin Jules.

De tweede etappe van deze Franse driedaagse ging over een heuvelachtig parcours. Vanuit de start was het Flavien Dassonville die de eerste aanval opzette. De Fransman van HP BTP-Auber 93 kreeg gezelschap van zijn landgenoot Paul Sauvage (Franse selectie) en de Italianen Danilo Celano (Amore & Vita-Selle SMP) en Adriano Brogi (GM Europa Ovini). De vier kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van meer dan zes minuten bij elkaar.

Met nog meer dan honderd kilometer te gaan ging Jérémy Roy (FDJ) in de tegenaanval. Na een knappe inhaalrace wist hij zich bij de koplopers te voegen. Na de beklimming van de Petit Galibier bleven enkel Roy, Brogi en Dassonville aan kop over. Het peloton naderde echter snel en op 28 kilometer van de aankomst volgde de onvermijdelijke hergroepering.

In de finale ontstond er een nieuwe kopgroep van vijf renners, bestaande uit Valerio Conti en Matej Mohoric (beiden UAE Emirates), Nicolas Edet (Cofidis), Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) en Rohan Dennis (BMC). Mohoric probeerde het in de afdaling richting de finish alleen, maar slaagde er niet in voorop te blijven. Zijn ploeggenoot Conti was ondertussen afgehaakt, waardoor de vier overgebleven vluchters om de overwinning mochten gaan sprinten. Geniez bleek vervolgens over de snelste eindspurt te beschikken. Jérémy Lecroq won vier tellen later de sprint van het peloton.

Dit artikel delen:

11 Reacties

DannydenHollander 22 februari 2017 om 16:32

Die Lecroq is lekker bezig hoor!

Youri IJnsen 22 februari 2017 om 16:36

Told you so ;) Zonder gekheid: Inleven in het beloftencircuit loont!

klootje kriekeljon 22 februari 2017 om 16:38

Youri, als je voortaan je lijstjes wat beperkt tot enkele namen ben ik helemaal onder de indruk. ;)

Noud89 22 februari 2017 om 16:49

Haha die Lecrocq was ook bij de beloften niet meteen een veelwinnaar. Dat hij hier beter sprint dan een Barbier is gewoon een verrassing. Maar toch credits naar jou Youri!

Anders maar eens mee gaan spelen op wielerklassiekers, kun je proberen ieder jaar de beste neo’s goedkoop op te pikken. ;)

LutsenkoFan 22 februari 2017 om 17:16

Bryan Alaphilippe, toeval of relatief?

Lalsacien 22 februari 2017 om 17:33

@Lutsenkofan broertje!

StonedCamel 22 februari 2017 om 17:40

Natuurlijk geen koers op geweldig hoog niveau, maar Mohoric rijdt dit jaar ook eindelijk wat beter. Zou hij eindelijk zijn belofte gaan inlossen?

AZH 22 februari 2017 om 18:50

Oh joh Mohoric is ook pas 22 nog. Dacht dat hij al richting 25 ging… gaat ook al aantal jaren mee..

robotour 22 februari 2017 om 19:12

Bryan Alaphilippe vergelijkbaar met Lecrocq, misschien iets meer allround en iets minder een sprinter.

assen 22 februari 2017 om 19:44

Ik dacht hetzelfde mbt Mohoric, maar toch even afwachten of hij ook in andere dan Franse str*ntkoersen het goed doet. Ik weet niet waarom, maar ik erger me meer dan andere jaren aan die Franse koersen waar voornamelijk Fransen aan meedoen.

StonedCamel 22 februari 2017 om 21:14

Hij was ook al 8e in Lagueglia.
Was ook pas 19 toen hij prof werd, op zich niet gek dat hij even nodig heeft gehad, je vraagt je alleen af of hij niet al verder zou zijn als hij er een extra beloftenjaar aan had geplakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair