Alexander Vdovin zorgt voor Russische zege in Ronde van Iran, Van Engelen derde

Alexander Vdovin zorgt voor Russische zege in Ronde van Iran, Van Engelen derde

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

dinsdag 2 oktober 2018 om 16:03

De derde etappe van de Tour of Iran heeft een Russische zege opgeleverd. Alexander Vdovin kwam zegevierend over de meet in aankomstplaats Tabriz. Het Duitse Bike Aid wist met de Keniaan Salim Kipkemboi en onze landgenoot Adne Van Engelen de overige podiumplaatsen te bezetten. Vdovin’s landgenoot Dmitry Sokolov blijft leider.

Voor de 25-jarige Vdovin – die normaal uitkomt voor het continentale Lokosphinx – is het zijn eerste zege uit zijn carrière. Twee jaar geleden eindigde hij nog knap als derde in de Spaanse eendagswedstrijd Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika.

In het klassement blijft Sokolov dus aan de leiding staan, ondanks dat hij enkele seconden verloor op de concurrentie. Zijn voorsprong op zijn naaste ‘belager’ Mohammad Ganjkhanlou bedraagt nog altijd ruim drie minuten.

Morgen gaat de Tour of Iran – vorig jaar nog gewonnen door Rob Ruijgh – verder met een 196,2 kilometer lange etappe van Tabriz naar Sarein.

Dit artikel delen:

3 Reacties

AnderJ 2 oktober 2018 om 16:24
Quote:
In het klassement blijft Sokolov dus aan de leiding staan, ondanks dat hij enkele seconden verloor op de concurrentie.

Volgens PCS verloor Sokolov 1:24 in deze etappe. Lijkt me aanzienlijk meer dan "enkele seconden"

Edit: excuus voor de herhaalde edits. Moest weer eens uitzoeken hoe een blockquote te maken (antwoord: voor het citaat het woord "quote" tussen vierkante haken plaatsen en na het citaat "/quote" ook tussen vierkante haken)

0
Mathieu Moller 3 oktober 2018 om 07:06

Hij verloor 1:24 op de winnaar, maar de nummer twee van het klassement verloor 1:10 op de winnaar. Op ziin ‘naaste belager’ verliest hij dus maar enkele seconden.

0
lodjan 2 oktober 2018 om 18:34

Salim was op weg naar de zege toen zijn voet uit het klikpedaal schoot. Zo jammer!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone