Richardson en Krieger laatste aanwinsten Corendon-Circus
Richardson wint Arno Wallaard Memorial - foto: Joris Knapen
maandag 9 december 2019 om 11:25

Richardson en Krieger laatste aanwinsten Corendon-Circus

Corendon-Circus gaat het wielerseizoen 2020 beginnen met 27 renners. Dat is aan de ruime kant voor een ProContinental-formatie, ware het niet dat er onder het selectiebestand een aantal renners zijn die zich vooral op het mountainbiken en veldrijden concentreren. Alexander Krieger en Alexander Richardson zijn de laatste twee aanwinsten, melden bronnen van WielerFlits.

Alexander Richardson
De 29-jarige Richardson fietst pas sinds 2015. Nadat de Brit vorig jaar in eigen land de nationale klassieker Lincoln en de kermiskoers in Maldegem won, besloot het gerenommeerde Canyon-DHB p/b Bloor Homes hem een kans te geven. In het shirt van de Britse Continental-formatie won hij eerder dit jaar met de Arno Wallaard Memorial zijn eerste UCI-wedstrijd. Een dikke maand later was hij ook primus in de slotrit van de Tour de Maribelle. Verder won hij met Puivelde Koerse en Zwevezele Koerse opnieuw twee kermiskoersen.

Alexander Krieger
Krieger is een 28-jarige Duitser die zijn profdebuut maakt. In het shirt van de Luxemburgse Continental-formatie Leopard maakte hij de laatste jaren furore, met een resem aan ereplaatsen in een heel divers palet aan eendagskoersen. De snelle man wist er weliswaar geen te winnen, maar hij was altijd goed voor een heel batterij aan UCI-punten. Opvallend is wel dat 2019 juist een iets minder seizoen was dan de laatste jaren. Desalniettemin geloven de broers Roodhooft in zijn kwaliteiten en geven ze hem een kans op profniveau.

Alexander Krieger voorafgaand aan de wegwedstrijd op de Europese Spelen in Minsk – foto: Cor Vos

Aangeboden renners
Met de komst van de Brit en de Duitser, is Corendon-Circus dus rond voor komend seizoen. Zij zijn – net als de andere aanwinsten mountainbiker Samuel Gaze en Scott Thwaites – inmiddels mee op trainingskamp. kopman Mathieu van der Poel liet de crosses in Essen en Zonhoven nog lopen om het gehele trainingskamp met zijn (nieuwe) ploeggenoten bij te wonen. De keuze voor de teammanagers was enorm, want veel renners boden zich bij de ploeg aan. Dat deden bijvoorbeeld ook Steve Cummings en Pieter Weening, maar zonder succes.

flag-be Corendon-Circus 2020
flag-fr Antoine Benoist (nieuw)
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier (nieuw)
flag-no Petter Fagerhaug
flag-nz  Samuel Gaze (nieuw)
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-de Alexander Krieger (nieuw)
flag-be Senne Leysen (nieuw)
flag-de Marcel Meisen
flag-be Tim Merlier
flag-it Sacha Modolo (nieuw)
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-gb Alexander Richardson (nieuw)
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek (nieuw)
flag-ch Loris Rouiller
flag-it Kristian Sbaragli (nieuw)
flag-gb Ben Tulett (nieuw)
flag-gb Scott Thwaites (nieuw)
flag-cz Petr Vakoč (nieuw)
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke (nieuw)
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
9 december 2019 11:37
Mannen als Benoist, Fagerhaug, Gaze, Meisen, David VDP, Rouiller en Tullett zullen amper wegwedstrijden rijden lijkt me.
    9 december 2019 12:12
    Meisen is nochtans geen slechte wegrenner hoor :)
9 december 2019 11:44
Rare keuzes. Heb nog nooit van beide renners gehoord, terwijl een weening en cummings buiten hun sportieve prestaties, ook een mediawaarde meebrengen. Wellicht niet eerlijk om de desbtreffende renners met elkaar te vergelijken, maar ben erg benieuwd of ze komend seizoen iets gaan toevoegen aan Corendon.
    9 december 2019 11:49
    Misschien wat meer verdiepen in vooral Richardson? Cummings is 38 evenals Weening. Die gaan echt niet veel meer toevoegen. Beiden zijn van die renners als De Gendt, je op minuten laten rijden en dan ineens een solo proberen. Verschil met De Gendt is dat ze dat op deze leeftijd niet meer lukt.
    9 december 2019 11:53
    Ik snap het ook niet, al is het lastig oordelen zonder het budget te kennen en wat renners als Weening en Cummings vragen. Maar misschien wilde Corendon hen zelfs niet voor een appel en een ei om uiteenlopende redenen.
    9 december 2019 11:54
    @Boomie1,
    Wat dacht je van Weening diep in de RVV nog op kop sleuren op een cruciaal tussenstuk? Dat zie ik veel anderen in deze selectie van Corendon niet doen. En ja, volgend jaar gaan ze echt wel meer kijken naar VDP.
    9 december 2019 12:51
    @roelieman
    Gezien de omschrijving zitten deze renners nog niet aan hun max, en ik neem aan dat ze wel getest worden voordat ze tekenen. Weening had mij persoonlijk wel ideaal geleken voor deze ploeg, als het een Belg was had hij misschien meer kans gehad.
    9 december 2019 13:50
    @Leegloper: Denk dat er genoeg renners zijn die MvdP kunnen ondersteunen in de finale van de koersen.
    9 december 2019 16:40
    Als de maatstaf is dat jij ze moeten kennen, dan zijn dat rare keuzes inderdaad.

    Krieger lijkt me een hele constante renner die precies uit de voeten kan in wedstrijden die Corendon rijdt (licht heuvelachtig parcours) en het lijkt me een zekerheidje dat hij er zal zijn.
9 december 2019 11:57
Ik snap het wel. Allemaal volwassen jongens met genoeg talent, ervaring toekomst en motivatie. Waarschijnlijk zijn er ook vanuit budgettair oogpunt keuzes gemaakt, denk dat Cummings en Weening duurder zijn en minder zekerheid bieden.
9 december 2019 12:11
@redactie pcs geeft ook nog Cortjens aan voor 2020 en 2021.
    9 december 2019 12:44
    PCS zit ernaast. Cortjens gaat alleen crossen voor de ploeg en heeft geen contract bij de PCT-tak ondertekend.
    9 december 2019 15:59
    @youri er zijn toch meer renners vd ploeg die specifiek veldrijden en/of mbt’en?
    9 december 2019 21:10
    @Yeez
    Ja, maar die zullen ook profkoersen op de weg rijden met het PCT-team. Cortjens niet.
9 december 2019 12:23
Mondialisering van de sport is zoveel mogelijk nationaliteiten in één transferperiode aantrekken ?
9 december 2019 13:07
Krieger nestelde zich in 2018 geregeld tussen renners met adelbrieven. Snelle man om nog een snellere man te lanceren. En met zijn leeftijd sowieso goed voor de continuïteit. Waardevolle krijger in wording...
9 december 2019 13:45
https://www.youtube.com/watch?v=Gy7Rd7OQd-0&t=384s

Leuke video over deze Alex Richardson! Beschrijft mooi het verhaal hoe hij op late leeftijd nog heeft geschopt tot prof en hoe hij voor de sport leeft.
9 december 2019 13:52
Ook geen JW van schip.. raar
    9 december 2019 13:59
    Inderdaad raar. Ik had wel verwacht dat hij naast BEAT ook hier zou tekenen.
    9 december 2019 14:55
    Hihi. #gniffel
9 december 2019 14:37
Volderke is out training in Tiegem atm. Flandrien tot in de kist.
9 december 2019 15:14
Wel wat tegenstrijdigheden met het vorige bericht, ze waren dus nog niet compleet. Daarnaast furore maken en gerenommeerde ploeg? Nogal overdreven lijkt me.
9 december 2019 15:54
Jammer dat er niet wat meer Nederlanders in dit team zitten zeg. Het heeft toch een Nederlandse hoofdsponsor.
9 december 2019 17:28
Richardson is een interessante gast. Eigenzinnig en authentiek, een gentleman ook. Koerst niet eens zo lang. De Holland Cup winnen is iets, maar dit wordt wel next level. Benieuwd naar deze knaap.
9 december 2019 18:59
Die Bas van der Kooij met zijn grote smoel dat 'ie zichzelf hier wel zag rijden... Nou, mooi niet.
    9 december 2019 19:17
    Grote smoel? Die heb jij alleen op dit moment hoor
    9 december 2019 19:39
    Alleen door te zeggen dat iemand anders een grote smoel heeft?
9 december 2019 20:07
Ik verwacht niet zo veel van deze ploeg. Naast van der Poel is het eerlijk gezegd niet zo heel veel soeps.
9 december 2019 21:20
Ik ben benieuwd naar de aanwinsten.
Afgelopen seizoen heeft ons geleerd dat verschillende renners van Corendon-Circus toch een meer dan degelijk niveau gehaald hebben.
Ik ga er van uit dat de gebroeders Roodhooft perfect weten waar ze mee bezig zijn en dat Mathieu inspraak gekregen heeft in de samenstelling van de ploeg.
Immens respect voor het werk van deze mensen.
9 december 2019 23:28
Maar die Richardson is wel een baasje ze. Dat gaat nog vuurwerk geven wanneer ze die vooruit sturen in de Vlaamse koersen. Of wanneer hij voor het eerst een tactische beslissing naast zich neer gaat leggen, want financieel istie volledig onafhankelijk.
10 december 2019 00:57
Volgens mij heeft Corendon best aardig geshopt. Is er ergens een overzicht te vinden (PCS ofzo) over de contract duur van de aankopen? Wat ik zo snel kan terug vinden is het allemaal voor 1 jaar (op een paar na). Lijkt een beetje op een tussen jaartje voor het team.

Reacties zijn gesloten.