Alexander Kristoff verovert het geel: “Droom die uitkomt”

Alexander Kristoff verovert het geel: “Droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Alexander Kristoff werd al eens Europees kampioen, won al eens de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo, maar een gele trui ontbrak nog in zijn kledingkast. Tot vandaag. De Noor won in Nice de eerste etappe en mag morgen in het geel vertrekken. “Het is een droom die uitkomt.”

“Dit is zeer speciaal”, gaat hij verder in het flashinterview. “Ik heb altijd van die gele trui gedroomd. We hadden ons geen betere start kunnen wensen met onze klimmersploeg (UAE Emirates heeft Formolo, Aru en Pogacar mee naar de Tour de France, red.). Dit is een geweldig gevoel.”

In de eindsprint moest Kristoff het helemaal zelf doen. “Ik vond gelukkig het goede wiel. Ik zat eerst bij Sagan, maar zijn wiel verloor ik. Daarna zag ik Bol vertrekken. Hij startte vroeg en gelukkig had ik nog genoeg snelheid om hem te remonteren.”

De overwinning van de Noor mag toch wel een kleine verrassing heten. Kristoff had nog niet veel van zichzelf laten zien. “Mijn aanloop was niet goed, nee. Ik ben zelfs op het EK nog gevallen. Maar dit betekent heel veel voor mijn carrière”, geeft hij aan.

Het is een van de hoogtepunten uit zijn carrière. “Ik zal hier met trots op terugkijken. Het is echt een prachtige dag. Morgen zal ik de trui wel verliezen, maar ik ga er toch zoveel mogelijk van genieten. Ik wist dat het heel moeilijk ging worden omdat hier veel topsprinters zijn. Al voelde ik mij als Noor natuurlijk ook wel thuis in deze weersomstandigheden.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

LyndaLid 29 augustus 2020 om 18:35

Het is die gast enorm gegund! Maar wat een verrassing toch wel, moet echt een loodzware dag geweest zijn door de regen. Dit zal de laatste keer deze Tour zijn dat die Noor en die Deen bovenaan eindigen, tenzij het nog meer hondenweer wordt.

Bol overigens een etappe deze Tour.

lander luypaert 29 augustus 2020 om 18:42

Gohh, Als Ewan, Bennett de Tour niet uitrijden wat kristoff wel gaat proberen zie ik hem zomaar in Parijs ook nog eens winnen.

LyndaLid 29 augustus 2020 om 18:56

Ja maar niet met Pedersen in zijn wiel bedoelde ik, dat was voor mij al helemaal het teken dat dit echt erin gehakt heeft vandaag.

tendam 29 augustus 2020 om 18:41

Ik denk dat niet veel op hem gegokt hadden, maar eigenlijk is het niet eens onlogisch… hij is een man voor de grote afspraken.

Groningen 29 augustus 2020 om 18:51

Hij wint niet heel vaak, maar hij heeft echt een mooie erelijst. Ik had hem voor vandaag ook over het hoofd gezien, maar met zo’n weer is het dan toch inderdaad geen heel grote verrassing

lander luypaert 29 augustus 2020 om 18:53

Hij heeft toch al 80 prof overwinningen. Wint dit jaar niet veel maar heeft toch echt al veel gewonnen.

LyndaLid 29 augustus 2020 om 18:57

Jaaa, maar toch al wel heel lang geleden dat ie echt een grote wedstrijd won hoor. En een Tour etappe sowieso al lang niet meer.

Had toch dit jaar helemaal nog niet gewonnen ook?

lander luypaert 29 augustus 2020 om 19:00

Dit jaar nog niet gewonnen. Vorig jaar Gent-Wevelgem dat vind ik toch een behoorlijk grote wedstrijd :)

NCK17 29 augustus 2020 om 19:00

Hij won 2 jaar geleden nog in Parijs. Dat vind ik niet heel lang geleden. Het waren de perfecte weersomstandigheden voor Kristoff en dat kon je zien in de sprint.

LyndaLid 29 augustus 2020 om 19:07

Fair Point – Wevelgem helemaal vergeten.

Romāns Vainšteins 29 augustus 2020 om 18:55

Past hem prima deze. Mooie geletruidrager.

Wheely 29 augustus 2020 om 19:09

Toen ze hem selecteerden voor de Tour bij UAE fronste ik nog mijn wenkbrauwen. Heeft ie me mooi tuk, wat een baas!

Frank V 29 augustus 2020 om 19:25

Heb echt een zwak voor deze man. Zwaar tekort gedaan bij Katusha en in den beginne bij UAE terwijl hij gewoon op zijn alleen hun zegeteller droeg. Komt altijd relaxed en goedlachs over in de interviews. Ook gewoon als Sporza voor het zoveelste komt middenin de Tour en ook als ie even niet wint.

Pakt nog pareltjes op de Champs Elysées en die loco GW.

Gelei 29 augustus 2020 om 21:12

Opnieuw iets afgevinkt van z’n bucketlist. Heeft zowat alles gewonnen wat in zijn mogelijkheden ligt. Alleen dat WK tegen Sagan was zo sneu.

Frank V 29 augustus 2020 om 21:15

idd :’]

Gelei 29 augustus 2020 om 22:35

Mss nog een ritje in vuelta en giro :-)

Benieuwd trouwens of hij een factor wordt voor het groen.

tvm 30 augustus 2020 om 09:12

De verbeterde versie van die andere Noor: Hushovd

@gelei, het lijkt me dat hij voor het groen gaat ja.

Headlines

Materiaalzone

Populair