Alexander Kristoff sprint naar winst in GP Ouest France – Plouay

Alexander Kristoff sprint naar winst in GP Ouest France – Plouay

foto: Sirotti

zondag 30 augustus 2015 om 16:43

Alexander Kristoff heeft de Grote Prijs Ouest France – Plouay gewonnen. De Noorse beer van Katusha was in Plouay de sterkste in de massasprint. Onder meer Greg Van Avermaet en Tim Wellens konden deze niet voorkomen. Simone Ponzi (Southeast) werd tweede, voor Ramunas Navardauskas (Cannondale-Garmin). Beste Nederlander was Wout Poels op een achtste plek.

Kopgroep van de dag
Vijf renners kregen de vrijgeleide van het peloton. Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Fumiyuki Beppu (Trek Factory Racing), Anthony Delaplace (Bretagne-Séché Environnement), Alexandre Pichot (Europcar) en Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale). Zij kregen een voorsprong die opliep tot elf minuten, maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte deze naar vier minuten.

Wellens opent de debatten
Op vijftig kilometer werd Jauregui ingerekend door het peloton, waarin de koers hard gemaakt werd. Het gat met de kopgroep zakte als sneeuw voor de zon. Tim Wellens stak zijn neus aan het venster en kreeg zes renners met zich mee. Alexey Lutsenko, Silvan Dillier, Simon Clarcke, Philip Deignan, Michael Rogers en Matteo Bono sprongen mee. Etixx-Quick-Step miste de slag en ging er achteraan. Wellens, Lutsenko en Dillier sprongen op de voorlaatste klim van de Ty-Marrec weg van kop.

Van Avermaet met ultieme poging
In het peloton liep de samenwerking niet je-van-het. Het koptrio kon daardoor weer uitlopen. De Belg moest afhaken door problemen met zijn schoeisel. Op de slotklim maakten Matti Breschel, Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot en Christophe Laporte de oversteek. Vlak voor de slotkilometer leek het peloton terug aan te sluiten, maar dat probeerde Van Avermaet te voorkomen. Onder de vod was zijn verhaal dan toch over.

In de massasprint die volgde was het Katusha dat Alexander Kristoff perfect afzette. De Noor maakte het sterk af in de straten van Plouay. Het is zijn twintigste overwinning van 2015.

flag-fr GP Ouest France – Plouay 2015 (1.UWT)
Uitslag: Plouay – Plouay (229,1 km)

1. flag-no Alexander Kristoff (Katusha)
2. flag-it Simone Ponzi (Southeast) allen z.t.
3. flag-lt Ramunas Navardauskas (Cannondale-Garmin)
4. flag-si Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice)
5. flag-be Jürgen Roelandts (Lotto Soudal)
6. flag-fr Anthony Roux (FDJ)
7. flag-fr Armindo Fonseca (Bretagne-Séché Environnement)
8. flag-nl Wout Poels (Sky)
9. flag-dk Rasmus Guldhammer (Cult Energy)
10. flag-dk Magnus Cort Nielsen (Orica-GreenEDGE)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

13 Reacties

Thoin 30 augustus 2015 om 16:47

Wat had ik Benoot graag zien spurten met die kopgroep, sterk van Kristoff neemt zo een optie op het favoriet zijn voor het WK!
Van Avermaet weer alles of niks gespeeld! Hij blijft echt een heel jaar goed!

Tokstar 30 augustus 2015 om 16:48

Benoot wordt toch ook een kanjer hoor

Turtlehead 30 augustus 2015 om 16:52

Poels ook lekker!

Nick Nuyens 30 augustus 2015 om 16:55

Roelandts nog is top 5 in een grote koers!

TeamNL 30 augustus 2015 om 17:06

Mooie overwinning voor Kristoff. Benieuwd wat hij kan in Canada.

Hofland zal in de volgende koers getergd zijn denk ik.

aeroventiel 30 augustus 2015 om 17:07

@Nicknuyens
Nou nou een 5e plek in 1 van de zwakst bezette WT koers. Dan is je seizoen toch wel helemaal goed.
Jammer dat kristoff gewonnen heeft die man wint teveel dit jaar

Nick Nuyens 30 augustus 2015 om 17:11

Gho jaa toch even mooi. Wel jammer dat het er toch niet is uitgekomen dit seizoen nu hij eindelijk zelf de kans krijgt. Dat Benoot dan nog is helemaal doorbreekt zal het extra zuur maken.

DeGroteMolen 30 augustus 2015 om 18:07

Zal een opluchting zijn voor Kristoff, eindelijk weer eens prijs in een mooie koers! Kanshebber voor het WK, zal hij natuurlijk wel moeten afrekenen met de getergde Hofland!

fietskoen1 30 augustus 2015 om 18:38

Wellens heeft zich weer erg goed laten zien, echt jammer van zijn materiaalprobleem want anders had hij met zijn vluchtgenoten akelig dicht bij de winst gezeten.

ProfrondeZevenbergen 30 augustus 2015 om 21:49

Kristoff wint, dat was vast weer een saaie koers.

Haanaf 30 augustus 2015 om 22:11

@ aeroventiel

Bij de eerste 10 vier coureurs uit een PCT ploeg. Behalve Kristoff (4) en Roelandts (47) niemand uit de top 50 van de WT ranking.

Toch wel een van de mindere WT wedstrijden. Jammer.

wielrenner 30 augustus 2015 om 22:31

Team.nl
Er waren een man of 15 gevallen in een afdaling op 180 km waaronder Hofland (buiten zijn schuld!) dus hou eens op met die flauwe grappen!

roelieman2 30 augustus 2015 om 23:36

@wielrenner maar toch jammer dat Hofland WEER valt. Misschien hem in de winter het veld in sturen om te oefenen want de laatste weken valt hij veel en dat kan niet altijd toeval zijn of door anderen komen!
Hopelijk is hij getergd en kan hij een overwinning meepakken want ik ben echt fan van hem en geloof dat als type freire ook wedstrijden als MSR kan winnen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone