Alexander Kristoff besluit Tour of Oman met nare valpartij

donderdag 21 februari 2019 om 14:00
Alexander Kristoff besluit Tour of Oman met nare valpartij

foto: Cor Vos

Voor Alexander Kristoff eindigt de Tour of Oman in mineur. Een valpartij maakte namelijk een einde aan zijn deelname aan de rittenkoers in het Midden-Oosten. Bij de crash sneed de Noor van UAE Emirates zich in zijn onderarm aan de schijfremmen van een collega, laat Kristoff weten in een reactie aan Procycling.no.


Kristoff heerste de afgelopen jaren steevast in de plaats waar vandaag de Tour of Oman werd afgesloten. Eerder deze week had de 31-jarige al de openingsrit gewonnen, dus het zag er allemaal florissant uit voor de Noor. Maar de Sultan van Matrah Corniche kon niet voor zijn vierde achtereenvolgende zege gaan.

Hij raakte tijdens de etappe betrokken bij een crash, waar ook de nummer twee in het klassement bij lag. Maar waar Domenico Pozzovivo er uiteindelijk zonder al te veel schade vanaf kwam moest Kristoff noodgedwongen de strijd staken.

“Ik kon de renners die voor me vielen niet meer ontwijken”, zegt de gewezen winnaar van Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen in gesprek met het Noorse wielermedium over zijn val. “Ik heb mezelf in de onderarm gesneden, vermoedelijk aan de schijfremmen van een van de renners voor me.” Naast de snijwonden in zijn arm werd Kristoff ook nog een gat in zijn knie op. Beide verwondingen werden in een ziekenhuis gehecht.

Kristoff staat namens UAE Emirates voorlopig nog altijd op papier voor de UAE Tour, die de 31-jarige rijdt ter voorbereiding op Milaan-San Remo, zijn eerste grote doel van 2019.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mike1973 21 februari 2019 om 14:32

Een lelijke wond door schijfremmen. Ik blijf die dingen toch maar gevaarlijk vinden in een peleton van 200 man. Maar ja de druk van de commercie, vooral de Amerikaanse merken die het pushen…… ik zie nog steeds het voordeel niet van schijfremmen in een wegrace. Al helemaal niet in de zandbak waar de wegen recht toe recht aan zijn. Vallen doen ze ondanks de schijfremmen toch ook nog. Vandaag Oman, gisteren Algarve….

Polleke 21 februari 2019 om 16:19

Schijfremmen zijn de meest onzinnige vernieuwing van de laatste 20 jaar, behalve gewicht en pijn aan de ogen voegen ze werkelijk niks toe..

Erica-de-moeder-van-Niki 21 februari 2019 om 17:07

Here we go again…. alvast de samenvatting van wat nog komt: Schijfremmen, je bent ervoor of je bent ertegen….
Veel belangrijker: als die foto van Kristoff van deze Ronde van Oman is, dan staan zijn benen scherper dan zijn buik…

Samlambeej 21 februari 2019 om 17:19

@Erica-de-moeder-van-Niki
Het is dan ook zijn arm.

Schijven remmen beter. Goed voor afdalingen aan heel hoge snelheden en offroad races op het hoogste niveau.
Voor de rest duurder, zwaarder en veel minder praktisch.
Kortom geen toegevoegde waarde voor ons recreanten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.