Yousef Mirza opnieuw nationaal kampioen, Alex Dowsett breekt duim in UAE Tour

vrijdag 1 maart 2019 om 17:50
Yousef Mirza opnieuw nationaal kampioen, Alex Dowsett breekt duim in UAE Tour

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Yousef Mirza, die opnieuw nationaal kampioen werd, en Alex Dowsetts gebroken duim.

Yousef Mirza prolongeert ook nationale wegtitel

Yousef Mirza heeft opnieuw de wegtitel gepakt tijdens het nationaal kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Ook de afgelopen jaren was de renner van UAE-Team Emirates al de beste. Vorige week verdedigde hij ook al met succes zijn nationale titel op de tijdrit. “Het doet me deugd dat ik mijn kampioenstrui kon verdedigen en zo mijn tiende titel op de weg behaalde”, reageerde Mirza. “Ik ben erg trots dat ik deel uitmaak van deze ploeg en dat ik de kampioenstrui van de Verenigde Arabische Emiraten mag dragen in de WorldTour-koersen.”


Alex Dowsett breekt duim bij valpartij in UAE Tour

Alex Dowsett heeft de UAE Tour vroegtijdig moeten verlaten met een gebroken duim. In de zesde rit kwam de vijfvoudig Brits kampioen tijdrijden ten val, waarop hij uit de wedstrijd stapte. Medisch onderzoek bracht vervolgens zijn duimblessure aan het licht, meldde zijn ploeg Katusha-Alpecin. Ook liep hij meerdere schaafwonden en blauwe plekken op.

Dit artikel delen:

2 Reacties

trickstuff 1 maart 2019 om 17:34

Tsja, die stomme schijfremmen ook…

0
Maillot à Pois 1 maart 2019 om 18:59

Ook wel bijzonder, je nationaal kampioenschap organiseren terwijl de wereldtop in je land aan het koersen is. En er zo voor zorgen dat de enige WT renner in je land niet aan de enige WT koers in je land kan deelnemen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone