Alessandro Fedeli wint openingsetappe Tour du Rwanda

zondag 24 februari 2019 om 12:44
Alessandro Fedeli wint openingsetappe Tour du Rwanda

foto: Tour of Antalya

Er wordt in februari echt overal gekoerst. Niet alleen in Europa en het Midden-Oosten, maar ook in Afrika. Alessandro Fedeli won namelijk de openingsetappe van de Tour du Rwanda (2.1). De 22-jarige Italiaan van Delko Marseille Provence zegevierde in Kigali voor Yakob Debesay en zijn Poolse ploeggenoot Przemysław Kasperkiewicz.

De Tour du Rwanda is dit jaar toe aan zijn elfde editie. Vorig jaar ging de eindzege naar thuisfavoriet Samuel Mugisha. De 21-jarige renner van Dimension Data for Qhubeka – de opleidingsploeg van WorldTour-formatie Dimension Data – is ook dit jaar weer van de partij.

Astana en Direct Energie zijn van de partij
Met Astana doet er dit jaar één WorldTour-ploeg mee. De Kazachse formatie rekent op Merhawi Kudus, Rodrigo Contreras, Yuriy Natarov en Nikita Stalnov. Ook Direct Energie, Israel Cycling Academy, Delko Marseille Provence én Novo Nordisk staan aan de start.

De aandacht ging in de openingsetappe echter niet uit naar Astana of Direct Energie, maar naar Fedeli. De Italiaan versloeg in een sprint-à-trois Debesay en Kasperkiewicz. Fedeli is tevens de eerste leider. Let overigens ook op de slechts 19-jarige Debesay, aangezien de Eritreeër begin deze maand de Tour de l’Espoir won.

Acht etappes 
De Tour du Rwanda kent dit jaar acht etappes. Morgen trekt het peloton over een afstand van 120 kilometer van Kigali naar Huye. De renners finishen dan na een kort klimmetje (1,6 km aan 5,3%).

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 24 februari 2019 om 13:43

Dus morgen een soort muur van Huye?

0
eddyvv 24 februari 2019 om 16:48

Gisteren was er een leuke documentaire over de Tour de Rwanda op Canvas. Met o.a Jonathan Boyer(wie kent hem nog?).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone