Aleotti verslaat Aru in bergetappe Sibiu Cycling Tour
foto: Cor Vos
zondag 4 juli 2021 om 16:01

Aleotti verslaat Aru in bergetappe Sibiu Cycling Tour

Giovanni Aleotti heeft de eerste bergetappe van de Sibiu Cycling Tour naar zijn hand gezet. De 22-jarige Italiaan van BORA-hansgrohe was in Roemenië op de slotklim naar Paltinis de sterkste klimmer. Neoprof Aleotti versloeg zijn landgenoot Fabio Aru van Qhubeka NextHash.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na bijna veertig kilometer reed de kopgroep van de dag weg. Onder de tien aanvallers waren twee bekende namen, die van de Nederlander Stijn Appel (ABLOC CT) en die van Eduard-Michael Grosu (Roemeense selectie). Zij kregen niet heel veel ruimte van het peloton, waar BORA-hansgrohe het tempo onderhield. Het verschil schommelde rond en onder de twee minuten.

Appel overleefde de selectie van de kopgroep op een van de beklimmingen, maar de voet van de slotklim naar Paltinis (15,4 km aan 5,1%) haalde hij niet met de kopgroep. Daniel Turek, Jon Knolle en Pawel Bernas waren de laatste aanvallers, maar zij hielden ook geen stand tegen het peloton. Ook Pascal Ackermann, de winnaar van de proloog, liet zich vroeg afzakken.

De eerste aanval werd ingezet door Fabio Aru, die op het laatste moment uit de Tourselectie van Qhubeka NextHash gehaald werd. Hij kreeg in de laatste twee kilometer van de klim onder meer Giovanni Aleotti en Riccardo Zoidl achter zich aan. De jonge Italiaan van BORA-hansgrohe bleek uiteindelijk de sterkste klimmer; hij won de etappe voor zijn ervaren landgenoot.

Achter de twee Italianen won Sergei Chernetski de sprint om de derde plaats. Opvallende naam in de top-10: Davide Rebellin werd op 56 seconden van Aleotti achtste. Rebellin is 27 jaar ouder dan de ritwinnaar.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2021 16:20
Klassement klopt niet. Weer klakkeloos overgenomen?
4 juli 2021 19:43
Eentje om in de gaten te houden, toptalent
5 juli 2021 14:07
Die Jonas is ook niet langzaam

Reacties zijn gesloten.