Aleksandr Vlasov over voorval met Vingegaard: “Accepteren en verder gaan”

vrijdag 8 april 2022 om 19:41
Aleksandr Vlasov over voorval met Vingegaard: “Accepteren en verder gaan”

foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov had zich de afloop van de vijfde rit van de Ronde van het Baskenland zonder twijfel anders voorgesteld. De kopman van BORA-hansgrohe maakte deel uit van de elitegroep die achter winnaar Carlos Rodríguez ging strijden om de tweede plaats in de daguitslag. Na een ongelukkige botsing met Jonas Vingegaard verloor hij echter een paar seconden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“In de finale zat ik er goed bij met de andere klassementsrenners, maar toen crashte ik een paar meter voor de finish. Het is moeilijk uit te leggen wat er precies gebeurde, het ging allemaal zo snel”, blikte Vlasov na afloop van de etappe terug op de website van BORA-hansgrohe. “Maar deze dingen gebeuren in het wielrennen, en we moeten het accepteren en verder gaan”, aldus de 25-jarige renner, die een plaatsje zakte in het klassement en nu vijfde staat.

Vlasov, in de voorbije dagen en ook al in de Gran Premio Miguel Indurain uitstekend op dreef, was zeer te spreken over het werk van zijn ploegmaats op weg naar de steile aankomst naar Mallabia. “Het tempo lag hoog vanaf het begin van de dag, en er waren verschillende aanvallen waar we voor moesten oppassen. De jongens hebben uitstekend werk geleverd om het tempo in de koers te bepalen. Het teamwerk vandaag was echt geweldig.”

‘Niet het resultaat waar we op hoopten’
Sportdirecteur Jens Zemke vond het jammer dat de ploeg niet beloond werd voor het harde werk. “Door de val enkele meters voor de finish hebben we een podiumplaats weggegeven en ook elf belangrijke seconden die uiteindelijk de uitslag van de ronde kunnen bepalen. Verder maakte de ploeg de koers zo zwaar in de finale dat Soler werd teruggehaald en ook Roglič in de problemen kwam. Het team heeft extreem sterk gekoerst, maar het resultaat is niet waar we op hoopten.”


Voorval van Vingegaard met Vlasov

Dit artikel delen:

21 Reacties

Sean Kelly 8 april 2022 om 19:47

Ze hadden Vlasov hier toch dezelfde tijd als Martinez kunnen geven? Het filmpje lijkt te laten zien dat dit niet zijn schuld was, al missrn we eigenlijk een aantal seconden vooraf.

0
Verweggistan 8 april 2022 om 19:58

Iedereen de tijd van Mollema

0
S'mon 8 april 2022 om 20:14

Op dit filmpje zie je het juist niet, want Vingegaard is al uit evenwicht. Ik weet niet hoe hij zijn evenwicht is verloren en of dat Vlasov zijn schuld is, en daar kan ik met dit filmpje nog steeds niet achter komen.

0
Baard 8 april 2022 om 20:24

Helemaal eens met die beslissing, Verweggistan!

0
Groetjesaandevoetjes 8 april 2022 om 19:58

Vlasov verdient gewoon zelfde tijd. Dit slaat namelijk nergens op. Als ze hier niks aan doen dan scheppen ze een gevaarlijk precedent.

0
Steven_E 8 april 2022 om 20:08

Dit precedent bestaat gewoon al lang toch? Bergop telt de 3km regel niet. En wat is er juist “gevaarlijk” aan het precedent? Dat ze mekaar bergop express in de dranghekken gaan rijden?

0
Thijmen.cycling 8 april 2022 om 21:24

Want dat Vingegaard uit evenwicht raakt doet hij volledig expres natuurlijk….

0
YogiBear 8 april 2022 om 20:20

https://imgur.com/a/5gvRPnj Het lijkt dat ze elkaar voor de valpartij al raken.

0
Cochise 8 april 2022 om 20:30

Vingegaard z’n achterwiel breekt uit waardoor hij uit evenwicht raakt en Vlasov overhoop beukt. Iedereen gleedt van hier naar daar, kwestie van pech en beetje stuurmanskunst wat de gevolgen dan zijn. Een mvdp zou z’n fiets mss wel kunnen rechthouden in het geval van Vingegaard. Valt niemand wat te verwijten (behalve mss de weergoden of de parcoursbouwer)

0
Grobbel 8 april 2022 om 20:22

Zonder dit voorval was Evenepoel waarschijnlijk geen derde geworden overigens, en had Martinez nu de leiderstrui gehad. Dus het heeft niet alleen gevolgen gehad voor Vlasov en Vingegaard.

0
Baard 8 april 2022 om 20:28

Ach, dan hoeft Ineos niet op kop, morgen.

0
Petje 8 april 2022 om 20:34

Mag blij zijn dat hij überhaupt mee mag doen die rus

0
Brabander 8 april 2022 om 20:38

Doe toch eens normaal joh

0
Franco Ballerini 8 april 2022 om 21:24

Petje heeft groot gelijk, Brabander.

0
Thijmen.cycling 8 april 2022 om 21:26

@brabander, snap inderdaad dat je het een rare opmerking vindt. Maar de opmerking is wel terecht. Russen mogen bijna nergens meer starten.

0
Brabander 8 april 2022 om 21:54

@Franco: gelukkig zijn er ook nog mensen met een andere mening hierover en mag die jongen godzijdank gewoon koersen

0
Mwielerfan 8 april 2022 om 22:17

Helaas zijn er ook mensen die andermans mening niet respecteren

0
VerstandOpNul 8 april 2022 om 23:02

Mensen willen uitsluiten vanwege hun afkomst.. ik vind dat wel een gevaarlijke mening..

0
Marco Willems 8 april 2022 om 23:39

Guilt by association is achterhaald door guilt by nationality, complete mafklappers jullie.

0
tramontana 8 april 2022 om 22:29

Een bodycheck zoals in ijshockey. Ongewild en onbedoeld, en uiteindelijk ook zonder veel erg, hoort bij de koers. 3km regel in sprintetappes is normaal, hier hoeft het niet. Stel dat je bergop niet meekan en aan je teammaat vraagt om je even in de kant te rijden als je niet meekan, zodat je geen tijd verliest, dat zou erg raar zijn.

0
VerstandOpNul 8 april 2022 om 22:58

Vingegaard dusdanig aan het harken dat hij hen beiden ten slotte uit balans brengt…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone