Aleksandr Vlasov besluit Giro als vierde: “Veelbelovend resultaat”

maandag 31 mei 2021 om 09:10
Aleksandr Vlasov besluit Giro als vierde: “Veelbelovend resultaat”

foto: Cor Vos

Voor het eerst werd Aleksandr Vlasov als absolute kopman uitgespeeld in het klassement. En dat ging hem behoorlijk goed af. Hij eindigde als vierde in de eindrangschikking, op 6m40s van eindwinnaar Egan Bernal. “Het geeft veel motivatie voor de toekomst.”

In de slottijdrit moest Vlasov er nog even voor rijden om zijn vierde plaats in het eindklassement definitief veilig te stellen. Dat deed de Astana-Premier Tech-kopman met verve, door als negentiende te eindigen. De blijdschap overheerst dan ook bij de Russische rondehoop: “Om eerlijk te zijn ben ik heel blij met mijn prestatie in de Giro. Het was mijn eerste grote ronde waarin ik de kopman was voor het klassement en ik kon als vierde eindigen.”

“Als ik op het eindpodium had kunnen staan was dat echt een super succes voor mij geweest, maar desalniettemin stemt dit resultaat me tevreden. Het geeft veel motivatie voor de toekomst”, stelt Vlasov op de website van zijn ploeg. “Met het team hebben we drie geweldige weken achter de rug en we hebben veel mooie momenten gehad. Met de ervaring die ik in deze Giro heb opgedaan kan ik vooruit kijken.”

Verantwoordelijke ploegleider Giuseppe Martinelli kijkt eveneens tevreden terug op drie weken koers door de laars. “Het team heeft de afgelopen weken goed gepresteerd. We hebben ons uiterste best gedaan voor het hoogst mogelijke resultaat. We deden van voren mee met een behoorlijk jonge ploeg en een jonge leider. De vierde plaats is een mooi en veelbelovend resultaat”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 31 mei 2021 om 09:43

Top gedaan. Je zag duidelijk ook dat het geen echte klever is maar dat de concurrentie net iets te sterk was om er van weg te rijden. Wat hij vooral goed kan is de switch maken naar het eigen tempo en niet over de kop werken wanneer hij lossen moet.

Benieuwd of hij de vuelta er aan vasknoopt dit jaar.

Steven_E 31 mei 2021 om 12:21

Inderdaad. In de voorlaatste slotklim loste hij uit een groep van 20 renners met nog oa Ciccone & Carthy en komt ie binnen bij de eerste 10 terwijl die 2 andere nog minuten aan de broek kregen.

Dolledriesoldebroek 31 mei 2021 om 10:03

Keurig en verstandig gekoerst, en er zal vast nog wel rek in zitten voor hem qua leeftijd.
Maar kreeg toch elke klim het idee dat die tegen zijn max aan reed en net tekort komt. Ik zie hem in de toekomst nog niet direct het verschil maken tegen jongens als Bernal, Pogi en Roglic in het klassementswerk. Toch een keurige 4de plek met een goede tijdrit na 3 weken.

josi 31 mei 2021 om 10:32

Hij heeft goed gereden en verstandig gekoerst op de momenten dat het hem te hard ging. Ik vraag me alleen af of hij echt de stap kan maken naar het winnen van een grote ronde. Daar komt hij op dit moment toch nog wel redelijk wat voor tekort.

El Matador 31 mei 2021 om 10:47

Prima resultaat. Komt nog net iets tekort ten opzichte van de grote meneren maar de potentie is absoluut zichtbaar. En volgens mij vergeet dhr Vlasov eventjes dat hij in de Vuelta van 2020 ook al eens als kopman werd uitgespeeld.

Bazzz 31 mei 2021 om 11:26

Zou hij vooraf ook zeker voor getekend hebben en dat hin Yates en Bernal voor zich moet dulden is niet gek.

Vind het alleen wel tegenvallen dat hij tijd wint in beide tijdritten en uiteindelijk 7 minuten verliest, dat is toch veel vind ik om exht potten te kunnen gaan breken

Steven_E 31 mei 2021 om 12:22

En dat hij meer dan 5 minuten verliest op een veredelde meesterknecht is ook niet hoopgevend …

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair