Alejandro Valverde oppermachtig in GP Miguel Indurain, Slagter tweede

zaterdag 5 april 2014 om 17:49

Alejandro Valverde

foto: Sirotti

Alejandro Valverde heeft solo de Gran Premio Miguel Indurain op zijn naam geschreven. De Spanjaard had een ruime voorsprong op een achtervolgende groep. Tom-Jelte Slagter eindigde op de tweede plek, voor Sergey Chernetsky.

Vroege vlucht
Na ruim tien kilometer reden er achttien renners weg uit het peloton. Bijna alle ploegen waren vertegenwoordigd. De grootste namen waren Janier Acevedo, Nathan Haas (Garmin-Sharp), Jesus Herrada, Gorka Izaguirre (beiden Movistar) en Pavel Brutt (Katusha). Toch werd de voorsprong niet heel groot met maximaal rond de vier minuten.

Met nog een kleine negentig kilometer te gaan viel de kopgroep uit elkaar en werden er steeds meer renners afgereden. Daardoor liep het verschil met het peloton nog even op, maar met nog vijftig kilometer te gaan hadden nog zes overgebleven vluchters maar één minuut voorsprong over.

Nieuwe kopgroep
Op dertig kilometer van het einde was het einde er voor de vroege vlucht. Nathan Haas en Jesus Herrada zetten echter door en kregen het gezelschap van John Gadret, Jose Herrada, André Cardoso, David Arroyo, Jesus del Pino en Sergey Chernetsky. Met ruim twintig kilometer te gaan hadden deze groep zo’n dertig seconden voorsprong op het peloton, dat nog uit ongeveer 25 renners bestond.

Valverde
Op 19 kilometer van het einde besloot Valverde ten aanval te trekken en alles werd uit elkaar getrokken door de grote favoriet voor deze wedstrijd. Hij reed naar de kopgroep, waar ook Tom-Jelte Slagter, Yuri Trofimov en Ion Izaguirre aansloten. Maar Valverde kon zicht niet gedeisd houden en ging solo verder. Met nog tien kilometer te gaan had hij 35 seconden voorsprong op vier achtervolgers: Cardoso, Slagter, Trofimov en Chernetsky.

Valverde gaf zijn voorsprong niet meer weg en reed solo naar de overwinning. Bij de achtervolgers was onze landgenoot Slagter de beste van de rest en eindigde op plek twee.

GP Miguel Indurain (1.1)
Uitslag, Estella – Estella (187 km):

1. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) in 4u52m01s
2. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) op 1m02s
3. flag-ru Sergey Chernetsky (Katusha) z.t.
4. flag-pt André Cardoso (Garmin-Sharp) op 1m06s
5. flag-ru Yuri Trofimov (Katusha) z.t.
6. flag-ca Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) op 1m40s
7. flag-ru Alexandr Kolobnev (Katusha) op 2m18s
8. flag-us Ben King (Garmin-Sharp) op 2m28s
9. flag-es David Arroyo (Caja Rural – Serguros RGA) op 2m39s
10. flag-es Miguel Minguez (Euskadi) op 3m11s

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone