Alejandro Valverde kopman bij Movistar voor Ronde van Lombardije

vrijdag 8 oktober 2021 om 09:43
Alejandro Valverde kopman bij Movistar voor Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Movistar hoopt zaterdag met Alejandro Valverde een gooi te doen naar de zege in de Ronde van Lombardije. De Spanjaard werd in 2013, 2014 en 2019 al eens tweede in de herfstklassieker, maar kwam nog nooit als winnaar over de streep.

Voor de 41-jarige Valverde begint de tijd te dringen, ook al lijkt El Imbatido de eeuwige jeugd te hebben. In de beginjaren van zijn carrière stond Valverde vaak niet eens aan de start van de Ronde van Lombardije, maar de kopman van Movistar heeft sinds enkele jaren de liefde voor Italiaanse koersen ontdekt en werd in 2013, 2014 en 2019 tweede in de najaarswedstrijd. Is het dit jaar dan eindelijk raak voor de Murciaan?

Valverde werd in aanloop naar Il Lombardia tweede in de Giro di Sicilia en tiende in Milaan-Turijn. De Spanjaard krijgt zaterdag assistentie van Dario Cataldo, Davide Villella, Antonio Pedrero, José Joaquín Rojas, de vertrekkende Marc Soler en Nelson Oliveira.

Wie naar de uitslagen van Villella kijkt, ziet dat de Italiaan de laatste weken goed op dreef is. In de Giro della Toscana werd hij vijfde en ook in de Coppa Sabatini (elfde), Memorial Marco Pantani (zevende), Trofeo Matteotti (vierde) en de Giro di Sicilia (elfde) deed hij goed mee van voren. Villella kan zaterdag wellicht een cruciale rol vertolken voor Valverde.

Selectie Movistar voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober)
flag-it Dario Cataldo
flag-es Antonio Pedrero
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es José Joaquín Rojas
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-it Davide Villella

Dit artikel delen:

6 Reacties

Michelangelo 8 oktober 2021 om 10:05

Op je 41e nog kopman in een monument… respect!!

Wat je ook van zijn verleden vindt, je kunt niet anders dan een diepe buiging maken voor zijn werklust en passie voor zijn vak. Van de huidige jonge generatie renners zie ik niemand waarvan ik denk: ‘die gaat tot zijn 38-40e fietsen’….

0
Rooie Jos 8 oktober 2021 om 10:40

Ik ben razend benieuwd waar je dat op baseert.

0
Michelangelo 8 oktober 2021 om 10:54

Ten eerste omdat er uberhaupt weinig renners zijn die tot hun 38e fietsen
Ten tweede omdat de meeste renners die het zo lang volhouden niet de renners zijn die al op heel jonge leeftijd goed waren. En als ze het al zijn, dan zijn het renners die al redelijk snel in hun carriere de switch gemaakt hebben richting knecht, en daar ook gelukkig mee zijn (denk aan Gesink).
Ten derde omdat het vak van jonge wielrenner nu heel anders is dan 20 jaar geleden. Het is nu in alles al veel professioneler (leven op het randje qua training en eten).
Ten vierde: de jeugd van nu is sneller verveeld (een beetje generalistisch maar toch). Vroeger was het veel normaler om heel lang hetzelfde te doen.

Van de huidige toppers zie ik eigenlijk Roglic het langste doorgaan met fietsen. Een beetje een Annemiek van Vleuten verhaal, iemand die op latere leeftijd is begonnen en mede daardoor ook met >30 jaar nog steeds nieuwe dingen ontdekt.

0
Quincy Adams 8 oktober 2021 om 11:43

mollema gaat ook nog wel even door…

0
DopieJopie 8 oktober 2021 om 13:18

Als fan van Valverde, hoop ik toch dat ie ‘m niet gaat winnen. Bij winst zou hij wel eens kunnen gaan stoppen. In het moderne wielrennen word je voor gek verklaard als je zegt door te gaan tot en met je 41ste en ook nog weet te winnen. Dit jaar was z’n mooiste tegen Tao Geoghegan Hart. Heeft veel indruk gemaakt op mij.

0
LaDoyenne 8 oktober 2021 om 13:36

Ondanks zijn reputatie die hij bij sommigen onder ons heeft, gun ik het hem. Valverde is bijzonder getalenteerd, op z’n 41e nog steeds uiterst gedisciplineerd en, zoals die laatste beelden in de Vuelta aantoonden, vol passie voor het wielrennen. Ik vrees enkel dat hij na die val te snel terugkomt, zeker zijn leeftijd in acht genomen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone