Alejandro Valverde: “Ik ben moe na een lang seizoen”

donderdag 17 september 2015 om 10:40
Alejandro Valverde: “Ik ben moe na een lang seizoen”

Foto: Sirotti

De Spanjaarden hebben voor het komende WK de hoop weer gevestigd op Alejandro Valverde. De 35-jarige routinier erkent na een lang seizoen vermoeid te zijn, maar vertrouwt erop in Richmond mee te kunnen doen om de medailles.

“Ik hoop op tijd klaar te zijn voor het WK. Ik ben moe na een lang seizoen. Dat is de reden dat ik niet op mijn best was in de Vuelta”, vertelt hij aan Velonews. Valverde begon zijn seizoen in januari op Mallorca. Sindsdien kende de Murciaan 84 koersdagen, waarin hij bijna 14.000 kilometer aflegde.

Valverde behaalde tijdens tien WK-deelnames maar liefst zes medailles. De voorbije drie edities behaalde hij telkens het brons. De wereldtitel ontbreekt echter nog op zijn palmares. “Of ik mijn medailles in zou ruilen voor een wereldtitel? Dat weet ik niet. Ik heb op een bepaalde manier geschiedenis geschreven met mijn regelmaat, maar ik zou natuurlijk ook graag een keer de titel willen pakken.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

lekbandje3 17 september 2015 om 16:20

Doe mij maar Greipel als wereldkampioen. Piti heeft zonder twijfel een enorm palmares en op basis daarvan zou hij het wel verdienen om wereldkampioen te worden. Godzijdank is hij moe want het is zeker niet mijn favoriete renner.

yara12 17 september 2015 om 16:55

Samus-Aran:
Je schokt me met je uitspraak.
Waarom doe je dat ?
groet

achilles 17 september 2015 om 17:43

@yara12
Over de laatst 3 woorden van Samus-Aran valt te twisten, de rest is gewoon de waarheid. Onomstotelijk bewezen bedrieger.

En beste sinds Merckx? Zelfs van zijn generatie vind ik dat Cancellara al niet moet onderdoen.

Dayer Quintana 17 september 2015 om 18:05

Normaal dat het bij hem wat op is, wat een legende! Ik zou het hem wel gunnen die trui te pakken. Al zal Purito daar niet echt mee kunnen lachen denk ik.

Onie 17 september 2015 om 18:29

Het is een groot coureur, daar kan ik niet omheen, maar ik zou blij zijn mocht ie de wielersport verlaten (en niet meer terugkomen als ploegleider oid). Dus hopen dat die vermoeidheid nog een paar weekjes aanhoud.

ProfrondeZevenbergen 17 september 2015 om 19:21

Groot renner met een geweldige staat van dienst, ook na zijn schorsing.
Of hij na de genratie Merckx de grootste is, weet ik niet. Hij hoort zeker bij de betere.
@purito de namen die je noemt, zijn zeker niet allemaal beter en al helmaal niet completer. Hinault wellicht als enige van je rijtje.

wakkie 18 september 2015 om 00:13

Jalabert is dan misschien nog de beste vergelijking. Al lag die zijn absolute hoogtepunt wel in een erg rotte periode, misschien wel de ergste.

Rosanero 18 september 2015 om 11:48

Ach, alle renners zijn rot. Alleen zijn wij te naïef en te onwetend en schuiven we onze onkunde en schandalig slechte kennis telkens maar af op dezelfde renners.

Headlines

Materiaalzone

Populair