Alejandro Valverde: “Het beste jaar van mijn carrière”

woensdag 15 oktober 2014 om 11:57
Alejandro Valverde

foto: Sirotti

Ondanks dat Alejandro Valverde maar twee wedstrijden in de World Tour op zijn naam schreef in 2014 vond hij dit zelf het beste jaar van zijn carrière. De eindwinst in het regelmatigheidsklassement vindt hij dan ook een beloning voor zijn prestaties gedurende het hele jaar.

“Eindigen op nummer één is een beloning voor een jaar lang hard werken”, aldus de Spanjaard tegen europapress. “Ik heb er in alle grote wedstrijden gestaan en ben zeer regelmatig geweest.”

Deze overwinning staat voor Valverde op hetzelfde niveau als het behalen van de regenboogtrui. “Want dit weerspiegelt beter wie over het gehele jaar de beste was in de belangrijke wedstrijden.”

Veel topprestaties
De renner van Movistar won dit de Waalse Pijl en de Clasica San Sebastian in de World Tour, maar werd ook nog eens tweede in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije, derde in de Ronde van Spanje en op het WK wielrennen en vierde in de Amstel Gold Race en de Ronde van Frankrijk.

De Tour de France was het minste moment van het seizoen, terwijl het toch zijn beste positie ooit was. “Ik houd hier een slechte smaak van in de mond nadat ik het podium in handen had.” Het mooiste van het jaar voor Valverde zelf was de overwinning in de Waalse Pijl.

Nairo Quintana
Volgend seizoen zou de nummer drie van het WK in Ponferrada zich best weg willen cijferen voor zijn jongere ploeggenoot Nairo Quintana. “Ik ben niet van plan zijn carrière in de weg te zitten, aangezien hij al heeft bewezen in aanmerking te komen voor de overwinning in de Tour. Hopelijk kan ik hem helpen om op het podium te komen in Parijs.”

Valverde Quintana

Zelf wil de Spanjaard misschien wel een doel maken van de Giro d’Italia, een wedstrijd waar hij nog nooit aan deelnam. “Dat is een uitdaging die in mijn hoofd zit, maar ik heb hier nog niet over gesproken met Eusebio (Unzué, ploegleider Movistar, red.).” Valverde heeft ook nog een aantal klassiekers in gedachte voor 2015: “Parijs-Roubaix is niet voor mijn lichaam gemaakt, maar wellicht wel Lombardije, Vlaanderen of San Remo.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair