Alejandro Osorio neemt advocaat in de arm: “Het is een misverstand”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 8 april 2022 om 08:31

Alejandro Osorio neemt advocaat in de arm: “Het is een misverstand”

Alejandro Osorio laat zich niet zomaar ontslaan door Bahrain Victorious. De Colombiaan heeft een advocaat in de arm genomen om zijn beëindigde contract ongeldig te laten verklaren. Tegen Paisa Deportes zegt Osorio dat het geschil met zijn oude ploeg berust op een misverstand.

“We hadden wat problemen, maar die waren niet serieus. De advocaat heeft me aangeraden om er niet over te praten. Ik denk dat alles vooral komt door een taalbarrière, want in wedstrijd verstond ik niks van wat de ploeg zei. De onenigheid komt denk ik daardoor”, aldus de 23-jarige klimmer.

“De waarheid is dat ik me vanaf het begin niet welkom voelde bij Bahrain Victorious. De ploegen waar ik vandaan kwam voelden aan als familie, maar hier is het alleen maar werken, werken, werken. Daar begonnen de problemen.”

De Colombiaan had voor het beëindigen van zijn contract de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Catalonië op de planning staan, nu richt Osorio zich op koersen in Colombia. “Ik ben nog steeds jong en voel aan dat ik het goed doe.”
RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 april 2022 08:58
"Hier is alles alleen maar werken, werken, werken"

Uit deze zin blijkt wel dat het ontslag terecht is.
    8 april 2022 10:00
    Ze probeerden hem in hun beste Spaans aan te spreken in zijn eigen taal “Travalo, travalo, travalo”. En hij in z’n beste Engels verstond allicht “Travel, travel, travel”. Veel gereisd, weinig getraind…
8 april 2022 09:16
En ik maar zoeken in het artikel op welke verboden substantie hij positief getest is.
8 april 2022 09:21
Ligt het nu aan de taalbarrière of het feit dat hij moest werken? Allebei zijn uiteraard zaken die je als renner niet aan kunt zien komen.
8 april 2022 09:37
Eerder deze week liet Bahrein optekenen dat de ploeg meerdere waarschuwingen aan deze jongeman heeft verstuurd en de ploeg kan dit bewijzen dan is de zaak volledig kansloos.

Overigens komt deze Osorio niet bijster intelligent over met uitspraken over dat hij daar moest werken, werken, werken. Dat zal hij namelijk bij elke ploeg moeten. Goede prestaties en topvorm komen niet van luieren in een hangmat.
8 april 2022 10:36
Ik heb er geen idee van hoe het verhaal in elkaar zit, maar Osorio wordt hier wel erg makkelijk neergesabeld.

Met die 'werken, werken, werken' quote zet hij vooral de groepssfeer bij Bahrain af tegenover de familiale warmte bij Caja.
't is niet dat die gast niet wil trainen, maar enige menselijke warmte is ook belangrijk voor een renner om zich goed in zijn vel te voelen, en dat is dan ook weer een noodzakelijke voorwaarde om te presteren (vraag maar aan Kamna bvb). Zeker voor zo'n Colombiaan ver van huis, ik kan me daar wel iets bij voorstellen.
    8 april 2022 10:59
    Klopt. Begrijpend kunnen lezen is wel een voorwaarde om je duiding te destilleren uit het artikel.
    8 april 2022 12:15
    Uit het artikel bij het ontslag had ik begrepen dat hij andere teamleden in de problemen zou gebracht hebben rond de coronamaatregelen. Als dat zo is en het team kan bewijzen dat de regels duidelijk waren, dan bestaat er natuurlijk geen discussie over de dwingende reden tot ontslag. Lijkt me een interne aangelegenheid waar de rechter over zal beslissen zonder ons allen te raadplegen ;-)
8 april 2022 17:00
Niet vergeten dat zijn ploegmaat en kopman Sonny Colbrelli blijkbaar tijdens de ploegstage met het coronavirus besmet is geworden alvorens bij aanvang van de Ronde van Catalonië zijn bijna fatale hartstilstand op te lopen . Mocht nu blijken dat Europees kampioen Colbrelli besmet is geraakt tengevolge van het blijkbaar bij herhaling overtreden door Osorio der door de ploegleiding bepaalde coronaregels , dan komt de Columbiaan er m.i. nog zeer goedkoop vanaf met een eenvoudige ontbinding van zijn contract . Een fikse schadevergoeding verschuldigd zowel aan sponsor Bahrain als aan Colbrelli ( wiens succesvolle carrière als voortijdig beëindigd beschouwd kan worden ) zou m.i.alsdan immers meer dan gepast zijn . Wellicht voelt de Columbiaan die bui al hangen en vormt dit dan ook de voornaamste reden waarom hij een advocaat heeft ingeschakeld .

Reacties zijn gesloten.