Alec Segaert klopt wereldkampioen Waerenskjold in Chrono des Nations U23
foto: Cor Vos (archief)
zondag 16 oktober 2022 om 14:11

Alec Segaert klopt wereldkampioen Waerenskjold in Chrono des Nations U23

Alec Segaert heeft met veel overmacht de winst gepakt in Chrono des Nations voor beloften. De Belgische coureur van Lotto Soudal U23 rekende in Frankrijk af met Søren Waerenskjold, van wie hij onlangs op het WK tijdrijden nog verloor. Het verschil was liefst 42 seconden.

De 19-jarige Segaert legde de 27,2 kilometer af in een tijd van 32 minuten en 13 seconden. Daarmee was hij een klasse apart. Waerenskjold volgde in zijn regenboogtrui op 42 seconden als tweede, terwijl de Fransman Pierre Thierry derde werd op ruim anderhalve minuut achterstand.

Bij de junioren mannen was de Brit Joshua Tarling, die volgend jaar bij INEOS Grenadiers rijdt, de snelste na 27,2 kilometer. Hij klopte de Fransen Titouan Fontaine en Baptiste Gillet met ruim verschil. De wedstrijd voor junioren vrouwen had een volledig Frans startveld: Eglantine Rayer was de beste over 16,7 kilometer.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2022 14:36
Segaert laat hiermee duidelijk zien wie de echte beste is bij de beloften... Dat zal werebolt ook wel weten.
    16 oktober 2022 15:49
    Het hoofddoel van die Noor was uiteraard het WK, waar je ook duidelijk zag dat Segaert een tand of 2 kleiner trapte. Kan wel zijn dat Segaert nog is gegroeid na het WK en daar nu al de vruchten van plukt. Maar net zo goed is het Waerenskjold die na het WK de riemen wat heeft los gegooid.
16 oktober 2022 14:49
Als Segaert het zo goed blijft doen, ga ik me toch afvragen of Lotto echt tot juli 2024 gaat wachten om die prof te maken.
    16 oktober 2022 15:05
    Begin 2024 is mijn gok, maar op zich maakt dat allemaal niet zoveel uit hé, enige wat die volgend jaar bijvoorbeeld nog niet kan rijden bij de profs zijn WT koersen. Die zal heus al wat koersen zoals Samyn of waarom geen Ronde van België (interessante tijdrit) meepikken met de profs.

    Aangezien het WK ook vroeg plaatsvindt volgend jaar zie ik hem na augustus volgend jaar ook gewoon veel profkoersjes rijden. Maar eerst maar eens proberen een echt dikke koers in lijn bij de beloften te winnen en wereldkampioen worden.
    16 oktober 2022 15:19
    De Ronde van Lombardije bijvoorbeeld, Samamba? Ja, dat zou cool zijn!
    16 oktober 2022 15:51
    Ja want zo'n Lombardia bij de beloften is natuurlijk maar een kinderachtig koersje. Een mens leest hier soms wat...
    16 oktober 2022 16:32
    Lombardije is geen kleine koers bij de beloften, maar ook zeker niet één van de grootsten. Getuige FDJ en Jumbo, de twee sterkste beloftenteams, die daar niet eens aan de start stonden dit jaar (nu nog erger dan vroeger door de overlapping met Isard). Getuige ook de erelijst. Veel goede renners, maar de echte toppers ontbreken er toch op. En dat heeft Segaert overigens ook zelf nog gezegd in een interview deze week. Lombardije is een mooie overwinning, maar het kan zeker grootser. Er moet dus niet zo onnozel gereageerd worden.

    Parijs Roubaix is bijvoorbeeld zo een koers. Een duel met Per Strand Hagenes volgend jaar, ik kijk er al naar uit.

Reacties zijn gesloten.