Alé Cipollini in zee met winkelconcern BTC Ljubljana

vrijdag 20 september 2019 om 20:00
Alé Cipollini in zee met winkelconcern BTC Ljubljana

foto: Cor Vos

Alé Cipollini heeft vandaag het partnerschap aangekondigd met het Sloveense winkelconcern BTC City Ljubljana. Het bedrijf wordt de tweede sponsor van de Italiaanse vrouwenploeg, dat voortaan Alé BTC Ljubljana gaat heten.

Alé Cipollini wil komend seizoen graag toetreden tot het prestigieuze Women’s WorldTour-circuit en diende in juni al een kandidaatstelling in voor een licentie. Met die licentie hoopt de ploeg de komende vier seizoenen te kunnen meedraaien in de top van het vrouwenwielrennen. Volgens de ploeg blaast de nieuwe samenwerking met de Sloveense winkelgigant BTC City Ljubljana het team nieuw leven in en zorgt het voor een enorm draagvlak.

“Ik heb de wielersport altijd al gekoesterd, het maakt deel uit van mijn DNA, net als in het bedrijf dat ik vertegenwoordig, maar vrouwenwielrennen is veel meer voor mij. Het is niet alleen maar passie, maar ook een missie”, stelt teammanager Alessia Piccolo. “Om leiding te geven aan dit team is een eer en een grote verantwoordelijkheid. Er gaat geen dag voorbij dat je niet nadenkt over hoe je meer bekendheid, zichtbaarheid en aandacht aan dit prachtige team kunt geven.”

“Daarom ben ik trots op het partnerschap met BTC. Het is een belangrijke partner, waarmee we geweldige dingen willen gaan doen om het vrouwenwielrennen en het team de impuls te geven, die het verdient.” BTC City Ljubljana ondersteunde de afgelopen jaren de gelijknamige ploeg, waar momenteel onder anderen de Nederlandse Maaike Boogaard en Monique van de Ree onder contract staan. Het is onduidelijk of de nieuwe deal een fusie betekent tussen de twee teams.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 21 september 2019 om 14:22

Zal inderdaad erop neer komen dat de ploeg BTC verdwijnt en de sponsor met enkele (de beste) rensters naar Alé verhuizen.
Buiten het verdwijnen van BTC, Virtu en Jos Feron en Brand die van Sunweb naar Trek gaat, voorlopig nog weinig grote transfers voor het komende Olympische jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair