Alberto Dainese na tweede plaats: “Vertrouwen wordt steeds groter”

zaterdag 21 augustus 2021 om 18:19
Alberto Dainese na tweede plaats: “Vertrouwen wordt steeds groter”

foto: Cor Vos

Alberto Dainese mengde zich zaterdag weer in de strijd om de ritzege in de Vuelta. De Italiaan van Team DSM eindigde op de tweede plaats. Achter Fabio Jakobsen, maar nog voor Jasper Philipsen. “Het vertrouwen wordt steeds groter.”

“Ik werd al vierde en derde, nu word ik tweede. Voor de Vuelta had ik niet durven voorspellen om nu al drie keer bij de eerste vijf in een massasprint te rijden”, aldus de groterondedebutant bij Eurosport. “En dan komen er ook nog meer sprints aan. Vandaag was een makkelijke dag en ik had goede benen.”

“Al was het wel super chaotisch”, gaat hij verder. “De ploeg heeft het super gedaan. Op vier kilometer van de meet had ik Nico Denz nog bij me, die heeft me naar het wiel van Philipsen gebracht. Jakobsen drukte me daar nog uit, maar hij was ook te snel vandaag. Het is alsnog mooi om podium te rijden, al wil ik als sprinter natuurlijk graag winnen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Milanjacks 21 augustus 2021 om 18:37

Hij moest het ook helemaal alleen doen. Als deze man voor DQS sprint dan wint hij de sprint. Zat op een KM in de 20ste positie zonder ploeggenoten.

beppe-saronni 21 augustus 2021 om 20:01

Alberto werd op 500m van de streep gebracht door Denz. Daarna koos hij het wiel van Jacobsen. Prima prestatie van die jonge gast, zonder 2 of 3 renners die hem kunnen brengen. Hier hebben we het laatste nog niet van gehoord.

Murcia 21 augustus 2021 om 18:41

Jongen die ipv ervaring opdoen zich al lekker kan smijten voor etappe zeges. Die opmerking over het wiel van Philipsen houden en er door Fabio worden uitgebonjourd is de broodnodige bagage die je sterker en slimmer kunnen maken in de toekomst. Niet alleen op basis van deze Vuelta maar ook als type sprinter zie ik meer in hem dan Cees. Heeft iets katachtigs in zijn manier van sprinten.

Chasse_patate 22 augustus 2021 om 09:18

Er is natuurlijk ook maar 1 echte topsprinters aanwezig.

Sowieso mager dit jaar in de grote rondes. In de tour waren helemaal geen topsprinters aanwezig en hier alleen Jakobsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair