Alberto Contador beëindigt seizoen in Clasica San Sebastian
Foto: Sirotti
dinsdag 28 juli 2015 om 11:53

Alberto Contador beëindigt seizoen in Clasica San Sebastian

Alberto Contador staat komende zaterdag aan de start van de Clásica San Sebastián. Het wordt voor de winnaar van de Giro d’Italia de laatste wedstrijd van het seizoen, zo meldt de Spaanse krant AS.

“Ik heb hier een paar jaar niet willen rijden, maar nu zie ik het als een laatste beproeving voor mijn vakantie”, zegt de renner van Tinkoff-Saxo. “Daarna begin ik aan een rustperiode zonder de fiets.”

Afgelopen zondag beëindigde Contador de Tour de France als vijfde. Naast zijn overwinning in de Ronde van Italië won hij een rit en het eindklassement in de Route du Sud en veroverde hij ook een etappezege in de Ruta del Sol. De Clásica San Sebastián wordt zijn 66e en laatste wedstrijddag in 2015.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2015 16:43
Contador heeft toch weer een behoorlijk seizoen gereden. Nu mag de rest van de ploeg het laten zien, met Majka voorop.
28 juli 2015 18:07
Hij zal mentaal en fysiek wel aan rust toe zijn. Op zich zijn er nog genoeg wedstrijden die hij aan zou moeten kunnen, maar als de goesting ontbreekt, dan houdt het op. Jammer, zou hem wel eens goed willen zien in Lombardije en Emilia.
28 juli 2015 19:24
Toch vroeg om in juli al je seizoen te beëindigen. Vraag me af met wat voor gevoel hij nu de winter ingaat. Fantastische Giro gewonnen, dompertje in de Tour. Mooi dat ie het heeft geprobeerd in ieder geval.
28 juli 2015 20:56
Over Majka gesproken, opvallend dat hij in San Sebastian start en niet zijn titel in de ronde van Polen gaat verdedigen. Of zou hij de dag na deze klassieker alsnog starten in Polen?
29 juli 2015 10:19
Blijft toch altijd een genot om naar Contador te kijken, heerlijk aanvallende renner. Hopen dat hij volgend jaar in de Tour op 100% kan starten dan verwacht ik een mooie strijd met Quintana en Froome.

Reacties zijn gesloten.