Alberto Bettiol keert met EF Education First-Drapac terug op oude nest

Alberto Bettiol keert met EF Education First-Drapac terug op oude nest

foto: Sirotti

donderdag 2 augustus 2018 om 18:10

Het is 1 augustus geweest, wat betekent dat veel transfers definitief worden beklonken. Zo ook die van Alberto Bettiol. De 24-jarige Italiaan vertrekt bij BMC en keert na één jaar weer terug bij EF Education-First Drapac. Dit staat te lezen op de website van de Amerikaanse formatie.

Bettiol kijkt ernaar uit om zich weer bij “zijn familie” te voegen. “Ik ken nagenoeg iedereen bij het team. Het voelt in meerdere opzichten alsof ik nooit ben weggeweest. Je begrijpt pas wat belangrijk is als je het kwijt bent. Ik heb geleerd dat een goede teamspirit van groot belang is.”

Hij hoopt bij EF Education First-Drapac weer aan te knopen met goede resultaten. Onder de vleugels van teammanager Jonathan Vaughters wist hij goede sier te maken in de klassiekers. Zo veroverde hij top 10-noteringen in de GP Quebec, GP de Montreal en de Clásica San Sebastián, maar werd hij ook derde in de Ronde van Polen.

Dit seizoen is de Italiaan minder gelukkig. Zo kwam hij in meerdere voorjaarsklassiekers hard ten val, waardoor hij zijn kansen niet kon verdedigen. Na een zware crash in Luik-Bastenaken-Luik reed hij met de Grand Prix Cerami en Prudential RideLondon-Surrey Classic nog maar twee wedstrijden.

Vaughters: “Alberto onderdeel van de familie”
Vaughters ontvangt Bettiol in ieder geval met open armen. “Hij liet bij ons zien wat hij in zijn mars heeft. Hij speelde een belangrijke rol binnen onze klassiekerploeg. Hij gaat nu door een moeilijke periode, maar hij zal bij ons weer opleven.”

“Alberto en zijn familie zijn ook onderdeel van onze familie. Het is fantastisch om hem weer aan boord te hebben”, zo besluit de oud-renner.

Dit artikel delen:

5 Reacties

skylimit 2 augustus 2018 om 18:29

Gemiste kans voor TLJ om de Italiaanse enclave uit te breiden. Sterke renner met mogelijkheden al was hij dit seizoen in de anomiteit aan het koersen.

0
KimJungPoels 2 augustus 2018 om 19:58

Heb hem regelmatig goede uitslagen zien behalen, maar nooit echt vanuit de kop van de koers. Vaak een beetje vanuit een situatie waar de koers al beslist is en Bettiol werk maakt van de ereplaatsen. Beetje zoals Gogl in de AGR zeg maar.

Ben benieuwd of die stap naar het echt mee doen om overwinningen ooit gaat komen bij Bettiol.

0
Mwielerfan 2 augustus 2018 om 20:06

Inderdaad kjp. Nooit in beeld tussen de groten en dan inderdaad een enkele anonieme top 10

0
lnnrt 2 augustus 2018 om 20:28

Pas 24, had ik niet gedacht

0
sverige1977 3 augustus 2018 om 04:35

Waarom moet eigenlijk bij zo ongeveer elke renner gezegd worden dat het een gemiste kans is voor TLJ……

0

Headlines

Populair

Materiaalzone