Albert Timmer: ”Het was alles of niets”

zondag 25 mei 2014 om 09:05

De slotklim naar Oropa in de veertiende rit van de Giro duurde voor Albert Timmer twee en een halve kilometer te lang. De 28-jarige renner van Giant-Shimano ging mee in de vroege vlucht en reed lang in winnende positie, maar werd op het einde toch ingerekend. Uiteindelijk eindigde de moedige Timmer als zesde in de etappeuitslag.

Albert Timmer ontsnapte samen met Manuel Quinziato voor het begin van de twaalf kilometer lange slotklim. Door een noodzakelijke fietswissel voor de Italiaan kwam Timmer solo op kop te rijden. In zijn eentje ging Timmer op pad. Op 2,5 kilometer van de streep kwamen Dario Cataldo en Jarlinson Pantano echter langszij en leek het verhaal van Timmer over, maar de renner uit Gramsbergen gaf niet op.

Samen met Jan Polanc en Enrico Battaglin keerde Timmer in de slotkilometer weer terug aan de kop van de koers. In de laatste meters was hij echter helemaal moegestreden. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de eindstreep, op 26 seconden van winnaar Enrico Battaglin.

”Ik heb mezelf verrast”, vertelt Timmer op de site van Giant-Shimano. ”Het slot was heel erg zwaar en ik reed op mijn max, maar het was alles of niets. Ik probeerde mijn eigen tempo te rijden.”

”De fans gaven mij kippenvel en het was een raar gevoel om aan de leiding te rijden in een bergrit. Het was heel erg close op het einde, maar het was voor mij te veel. Ik ben heel erg blij met hoe ik gereden heb en het is mooi om deze mogelijkheid te hebben in een grote wedstrijd als de Giro.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair