Albasini schrijft Coppa Agostoni op zijn naam

Albasini schrijft Coppa Agostoni op zijn naam

foto: Sirotti

woensdag 13 september 2017 om 15:45

Michael Albasini heeft de zeventigste editie van de Coppa Agostoni gewonnen. De 37-jarige Zwitser van Orica-Scott – hier actief namens nationale Zwitserse selectie – nam in finishplaats Lissone de maat van Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) en Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec-Bottecchia). Albasini volgt op de erelijst Sonny Colbrelli op.

Archbald maakt koers bij rentree
Na enkele kilometers kwam de vlucht van de dag al tot stand. Pierre-Luc Perichon (Fortuneo-Oscaro), Luca Wackermann (Bardiani-CSF), Ángel Madrazo (Delko-Provence Marseille-KTM), Samuel Mugisha (Dimension Data for Qhubeka U23) en Matthias Krizek (Tirol Cycling Team) gingen op pad met Shane Archbold (BORA-hansgrohe), die woensdag zijn eerste koers van 2017 reed. Ook Bahrain Merida-stagiair Mark Padun schoof mee. Samen zouden de zeven mannen binnen een mum van tijd een mooie voorsprong bijeen rijden.

Toptalent Padun houdt lang stand
In de heuvelzone op de lokale omloop in en rond Lissole werd de kopgroep uit elkaar geranseld. De 20-jarige Padun bleek vooraan de sterkste. Vanuit het peloton demarreerde Egan Arley Bernal, de leider in de Ciclismo Cup waarvan ook deze koers een onderdeel is. De Colombiaan reed gestaag naar de even oude Oekraïense koploper toe, waarna ze goed samenwerkten. De twee jongelingen hielden echter geen stand en werden op zo’n vijftien kilometer voor de meet gegrepen. Een grote elitegroep reed vervolgens naar de streep, waar er geen maat stond op Albasini.


Dit artikel delen:

7 Reacties

nederbelg 13 september 2017 om 16:22

Keek vanmorgen in de deelnemerslijst, zag zijn naam en wist: dit wordt 'm.
Nu is de vraag: hoeveel winst had ik kunnen maken met een gokje? ;-)

0
Feilluu 13 september 2017 om 17:42

40:1 op bovada in Vegas

0
Titaantje 13 september 2017 om 17:53

Canola zet een eventuele WK deelname nog wat meer kracht bij. Ben benieuwd of dat gaat gebeuren. Waarom zijn er zoveel DNF’s? Slecht weer, rijden ze een korte lokale ronde waardoor vele renner suit koers worden gehaald?

0
rosencrantz 13 september 2017 om 18:47

@titaantje er zitten inderdaad lokale rondjes in.

0
nederbelg 13 september 2017 om 18:52

@Feilluu
Tja, ik gok dus echt nooit. A once in a lifetime opportunity ;-)

0
Mwielerfan 13 september 2017 om 19:28

Im circuit races is dat normaal. Op wk ook altijd zo. Het Zijn profs dus rijden voor plek 40 levert ze niks op. Als het weer goed is en je moet anders extra trainen is het wat anders, maar veel rijden ook bernocchi en tre valli varese nog binnen enkele dagen. Dus zodra je niks meer kunt doen voor je kopman stap je uit bij de eerstvolgende doorkomst

0
Covadonga 13 september 2017 om 22:08

Konig is hier ook gestart (maar niet gefinisht). Hij fietst dus nog in wedstrijdverband.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone