Albasini blijft winnen in Romandië

woensdag 29 april 2015 om 19:25
Albasini blijft winnen in Romandië

foto: Sirotti

Nadat hij vorig jaar drie etappes wist te winnen, zette Michael Albasini vandaag zijn zegereeks voort in de Ronde van Romandië. Op de voorlaatste klim zag het er echter niet naar uit dat de Zwitser nog een kans zou maken. “Ik was pijn aan het lijden op de een-na-laatste klim”, vertelt hij op de ploegsite.

Op de slotklim kon hij echter zijn ritme pakken en wel zijn wagonnetje aanhaken in het peloton. “Na een snel eerste deel, ging het tweede deel wat regelmatiger. Ik wist dat ik een goede kans had in de sprint.”

En daar liep het uiteindelijk op uit in de straten van Saint-Imier. “Ik had mezelf goed geplaatst, maar ik zat té vroeg te ver van voren”, beschrijft hij. “Dus ik was blij dat die jongens van Cannondale-Garmin voorbijkwamen, zodat ik achter hen aan kon springen. Ik moest alsnog lang sprinten, dus ik was blij dat ik de kop hield.”

Door zijn zege greep hij tien bonificatieseconden, en daarmee ook de gele leiderstrui. “Het was jammer van gisteren, en daarom ben ik superblij dat we vandaag de eerste winst te pakken hebben”, zegt de ervaren Zwitser. “Dit maakt het een beetje goed van de 63 honderdsten die we gisteren verloren.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

ValverdeBassoNibali 29 april 2015 om 19:28

Geweldige renner eigenlijk. Wint elk jaar wel een World-Tour etappe of koers. Daarnaast ook altijd goed in de Waalse Pijl, geen idee waarom hem dat zo goed ligt. Op andere steile finishes in de Vuelta bijvoorbeeld zie je hem niet

Verweggistan 29 april 2015 om 19:45

Moos heeft een opvolger :)

robotour 29 april 2015 om 20:51

Een Zwitser die in eigen land net wat meer kan. Jammer dat de Nederlanders dit niet hebben tijdens bijvoorbeeld de Amstel Gold Race.

FondriestTF3 29 april 2015 om 22:50

@robotour Ik heb Lars Boom de Eneco Tour zien winnen.

Laatste man 29 april 2015 om 22:53

@Verweggistan.
Ha mooie renner was dat. Phonak, sterk in Romandië en Suisse.

sven241 30 april 2015 om 15:58

Geweldig knap dat hij het gewoon weer doet!

Headlines

Materiaalzone

Populair