Alaphillippe verbaast zichzelf in San Juan, Conti feliciteert hem

woensdag 30 januari 2019 om 12:54
Alaphillippe verbaast zichzelf in San Juan, Conti feliciteert hem

Alaphilippe viert met nummer drie Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe heeft zichzelf verrast met zijn zege tijdens de individuele tijdrit in de Vuelta a San Juan. Door zijn overwinning een dag eerder, pakte hij ook de leiderstrui. Met een zware bergrit in het verschiet, ziet de frivole Fransman zich echter niet als favoriet voor de eindzege. Dat vertelt hij op de ploegsite van Deceuninck-Quick-Step.

“Ik wil altijd winnen, dat is mijn mentaliteit en die van de ploeg”, vertelt Alaphilippe na zijn twintigste overwinning als prof. “Ik wist dat de tijdrit niet eenvoudig was, maar ik had waardevolle informatie van Remco Evenepoel (die net voor hem was gestart, red.). De zege verrast me wel, net als die van maandag. Ik heb nu de leiding in het klassement, maar er zijn veel renners die wat kunnen doen op de Alto del Colorado. We bekijken het stapje voor stapje en zonder druk, net zoals ik nu heb gedaan.”

Of de Fransman daadwerkelijk aan de start van de vierde etappe verschijnt, is nog maar de vraag. Nadat de organisatie van de koers Iljo Keisse uit koers nam vanwege zijn seksistische pose op een foto, brieste een woedende Patrick Lefevere dat hij mogelijk zijn hele ploeg uit koers haalt. Daarover later ongetwijfeld meer.

Conti: “Ik geloofde in de zege”
Mocht Lefevere daad bij het woord voegen, dan schuift Valerio Conti op naar plek twee in de rangschikking. De renner van UAE Emirates werd verrassend tweede achter Alaphilippe en staat nu derde in het klassement, achter de Fransman en Conti’s ploeggenoot Fernando Gaviria. “Ik geloofde in de zege, maar ik liep tegen een van ’s werelds beste renners aan in dit soort korte en explosieve koersen. Julian profiteert van een erg goede conditie op dit moment. Ik kan hem alleen maar complimenteren met de zege. Ik reed de tijdrit meer met mijn hoofd dan met mijn benen. In het eerste deel met wind tegen heb ik mezelf gespaard, zodat ik de energie in het slot kon gebruiken. Daar was immers wist te behalen”, legt hij uit op de ploegsite.

Valerio Conti op archiefbeeld – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

AlfredoBinda 30 januari 2019 om 12:59

Ik begin de totale overload aan artikelen op Wielerflits toch wel een beetje irritant te vinden eerlijk gezegd. Het zou beter zijn om gewoon aan het einde van een rit één artikel te plaatsen met een verslag van de rit en één artikel met alle interviews/reacties etc.

0
ah-ja 30 januari 2019 om 13:49

Waarom?

0
Jean Dumas 30 januari 2019 om 17:30

Men wil snel nieuwsberichten plaatsen na de aankomst, en die kun je best updaten met interviews nadien, maar dit genereert waarschijnlijk meer aandacht, toch?

0
Wheely 30 januari 2019 om 13:15

Wat vind Loulou eigenlijk van Keissegate? En hoe is zijn relatie met Evenpoel? Lees het vanmiddag nog op Wielerflits!

0
ah-ja 30 januari 2019 om 13:49

Ik hoop het! Smullen!

0
achtpuntzes 30 januari 2019 om 14:13

Beetje van hetzelfde als het nieuwsbericht van zijn eerdere overwinning. Hij verbaast zichzelf, hij verrast zichzelf. Weinig afwisseling in de toon der berichtgeving in ieder geval.

0
Agos-Vidalos 30 januari 2019 om 19:55

De kwantiteit aan berichten doet afbreuk aan de nieuwswaarde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone