Alaphilippe voert Deceuninck-Quick-Step aan in Zwitserland

dinsdag 1 juni 2021 om 18:41
Alaphilippe voert Deceuninck-Quick-Step aan in Zwitserland

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft de selectie voor de aankomende Ronde van Zwitserland geopenbaard. De Belgische ploeg stuurt wereldkampioen Julian Alaphilippe, die de afgelopen weken op hoogtestage was in de Sierra Nevada, als kopman naar de WorldTour-rittenkoers. Ook Mauri Vansevenant is van de partij.

“De Ronde van Zwitserland is een van de mooiste en zwaarste rittenkoersen van een week, en dat is dit jaar niet anders”, zegt ploegleider Rik Van Slycke. “Er zijn diverse uitdagende etappes en er wordt veel geklommen. Julian is onze kopman, en we hebben sterke helpers met Mattia Cattaneo, Dries Devenyns en Mauri.”

“Tim Declercq is erbij om de wedstrijd te controleren als dat nodig is”, gaat Van Slycke verder. “We zijn ook blij dat we Jannik Steimle weer in een WorldTour-koers kunnen opstellen na zijn valpartij in Nokere Koerse, en we hebben Álvaro Hodeg als optie voor de etappes die eindigen in een massasprint, al wordt dat niet makkelijk. Maar er zijn genoeg kansen voor ons om goede resultaten te behalen, dus we gaan met vertrouwen naar de koers.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor de Ronde van Zwitserland 2021 (6-13 juni)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Mattia Cattaneo
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-co Álvaro Hodeg
flag-de Jannik Steimle
flag-be Mauri Vansevenant

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 1 juni 2021 om 19:09

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Tonydepony 1 juni 2021 om 20:32

Benieuwd naar Mauri! Wat een topper

IlPirata 1 juni 2021 om 22:25

Benieuwd of Cattaneo ook weer eens zijn benen van Androni kan etaleren.

Krakowic 1 juni 2021 om 22:38

Met Alaphilippe, MvdP, Pidcock en Hirschi aan de start wordt het wel weer een feest om naar de koers te kijken. Hopen op een paar mooie overgangsetappes waarin ze volle bak om de ritoverwinning strijden.

Marik 2 juni 2021 om 09:52

Ik hoop dat MvdP dit echt rijdt als een voorbereidingskoers. Gekke kunststukjes uithalen zoals in de Tirreno is funest voor de rest van zijn zomer.

Headlines

Materiaalzone

Populair