Alaphilippe trekt goede vorm door met dubbelslag in Slowakije, Weening vijfde
foto: Jan Melicher - jmphoto.sk
donderdag 13 september 2018 om 17:09

Alaphilippe trekt goede vorm door met dubbelslag in Slowakije, Weening vijfde

De eerste etappe in lijn tijdens de Ronde van Slowakije heeft andermaal een etappezege opgeleverd voor Quick-Step Floors. Op de slotklim naar Štrbské Pleso toonde Julian Alaphilippe zich de beste. De 26-jarige Fransman verschalkte Ben Hermans en de piepjonge Hongaar Atilla Valter. Pieter Weening was op plek vijf de beste landgenoot. Bob Jungels is leider af.

Vijftal krijgt vrijgeleide
Vanuit het vertrek in Poprad was het meteen klimmen geblazen voor de renners in Slowakije. Uiteindelijk rondde Giulio Ciccone (Bardiani-CSF) als eerste de top. In zijn kielzog glipten Martin Haring (Dukla Banska Bystrica), Daniel Dina (Pannon Cycling), Torjus Sleen (UNO-X) en Emanuel Piaskowy (Hurom) mee. Dit vijftal zou de vlucht van de dag vormen. De aanwezigheid van het Italiaanse klimtalent Ciccone zorgde ervoor dat onder andere Gazprom-RusVelo zich meteen op kop nestelde en de voorsprong onder controle hield. Pas na de vierde klim van de dag – Ciccone pakte overal de punten – kwam Quick-Step Floors piepen.

Quick-Step Floors toont suprematie
De Belgische formatie knabbelde meer en meer tijd af van de voorsprong van de vluchters, waar Dina door materiaalpech was weggevallen. Op de voorlaatste klim van de dag – een eerste passage over de slotklim – sprong Ciccone weg bij zijn medevluchters. Het was uitstel van executie, want de jonge Italiaan werd niet veel later ook opgeslokt door het peloton. In de slotfase probeerden Victor Lafay (Cofidis) en daarna Serge Pauwels (Dimension Data) te ontsnappen, maar Quick-Step Floors haalde hen steeds terug. In de laatste paar honderd meters ontbond man-in-vorm Alaphilppe zijn duivels, waarna niemand er meer over kwam.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
13 september 2018 17:17
Nummer 63 voor de wolfpack!!
13 september 2018 18:23
Een 20 jarige Hongaar derde op een lastige aankomst? Topper in wording? Of aan de dope?
    13 september 2018 18:54
    Hongaars kampioen tijdrijden en op de weg en 9e in het EK bij de beloften,en als je op PCS zijn uitslagen bekijkt van de laatste drie jaren,zou hij wel eens goed bergop kunnen rijden. Doe aub eens de moeite om de resultaten van een renner na te gaan op Procyclingstats of een andere site,in plaats van onmiddellijk iemand van doping te beschuldigen.
    13 september 2018 19:16
    @Eddy
    Volgens mij worden hier vraagtekens gebruikt. Fijn dat je het even hebt opgezocht, jammer dat je zo defensief reageert daarna
    13 september 2018 20:14
    @Eddy ik heb zijn uitslagen bekeken, anders wist ik niet dat hij nog maar net 20jr is geworden. Hongaars kampioen u23 stelt nu niet echt veel voor. Ik beschuldig hem niet van dope, maar altijd wel een kans bij jonge oostblokkers. Misschien zien we hem binnen een paar jaar bij een WT ploeg?
    13 september 2018 23:13
    De huidige Hongaarse kampioen bij de profs Barnabas Peak is sinds 1 augustus stagiair bij Quick Step Floors. Hij reed de Brussels Cycling Classic en de GP de Fourmies,twee koersen van 200 km en reed ze ook uit. In Brussel 60 ste op 27 seconden van Ackermann,in Fourmies 44 ste op 12 seconden van Ackermann. En die is ... 19!
13 september 2018 19:02
Hij rijdt aardig veel, maar een klasbak is het zeker. De komende jaren de nieuwe Valverde in de heuvelklassiekers?
13 september 2018 19:09
Tuurlijk haal je 60+ zeges als je tegen janneke en mieke gaat fietse.. Niet echt correct dit
13 september 2018 19:15
@ah-ja bij ons rijd er een Janneke, das een straf vrouwke! Weening in WK- vorm..
13 september 2018 23:47
Men had toch ook de achtste plaats van Nick van der Lijke mogen vermelden.

Reacties zijn gesloten.