Alaphilippe stelt verkenning Parijs-Nice uit: “Nog niet op mijn best”

maandag 2 maart 2020 om 15:04
Alaphilippe stelt verkenning Parijs-Nice uit: “Nog niet op mijn best”

foto: Cor Vos (archief)

Julian Alaphilippe reed afgelopen weekend twee koersen in Frankrijk, maar winnen zat er voor de Fransman niet in. Enkele dagen voor de start van Parijs-Nice laat hij aan l’Équipe weten dat hij nog niet geweldig in vorm is en dat hij de parcoursverkenning moet overslaan.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de Ardèche Classic moest Alaphilippe al vroeg de strijd staken. Hij zag later die dag wel ploegmaat Rémi Cavagna winnen. Een dag later was het in een kletsnatte Drôme Classic al wel iets beter, al is een zeventiende plaats op twee minuten van winnaar Simon Clarke alsnog geen uitslag die we van Loulou gewend zijn. “Ik ben uitgeput en de regen heeft me echt gesloopt. Ik ben nog niet op mijn best”, moet Alaphilippe bekennen.

Verkenning uitgesteld
Alaphilippe zou komende week de laatste drie ritten van de Franse WorldTour-koers gaan verkennen, maar het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step heeft besloten om deze verkenning uit te stellen. “Ik doe even een stapje terug, want ik moet herstellen.”

Ploegleider Davide Bramati herkent de teleurstelling bij Alaphilippe. “Julian is teleurgesteld omdat hij wilde winnen, maar toen de regen kwam werden zijn benen stijf”, verklaart de Italiaan. Hij wil nog niet in paniek raken. “Laten we rustig blijven. Hij heeft nog een week tot Parijs-Nice.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

lander luypaert 2 maart 2020 om 15:34

Tot nu toe is hij nog maar een schim van wat hij vorig jaar was. Benieuwd hoe hij tegen de Ardennen klassiekers zal zijn.

0
marc 2 2 maart 2020 om 15:40

Ik denk dat hij deze winter voor een groot stuk van de liefde heeft geleefd, … MAAR het is zo een klasbak, mét een hoog Oscar Freire gehalte, dat hij ook maar twee of drie wedstrijden nodig heeft om terug te kunnen winnen. Dus ik denk dat hij in ‘Dardennen’ zeker bij de favorieten hoort. Mijn inziens al in Vlaanderen !

0
Wheely 2 maart 2020 om 16:05

Een “Oscar Freire gehalte”? Verklaar je nader.

0
marc 2 3 maart 2020 om 09:15

Oscar Freire kon ook zonder noemenswaardige trainingsarbeid, opeens in zijn derde of vierde competitiedag al een topkoers winnen. Topvorm bereiken zonder echt diep te trainen, ik heb de indruk dat Julian ook oer deze gave beschikt.

0
superbove 2 maart 2020 om 16:31

freire was een lamzak qua trainingdarbeid.en had amper wedstrijden en training nodig om te kunnen winnen.

0
tvm 2 maart 2020 om 16:44

@ Wheely,
Freire had slechts een paar trainingen nodig om terug bij de allerbeste te horen.

@ marc 2,
Ik ben vooral benieuwd of hij op tijd fit is om mee te kunnen in de finale van de Ronde van Vlaanderen. Ik vermoed van wel.

0
Baukema Tomoulin 2 maart 2020 om 17:18

Misschien als een Aru zijn lichaam iets teveel uitgeput vorig jaar? 2.5 weken in het geel na zijn voorjaar met 3 a 5 uur slaap per nacht is niet niks natuurlijk.

0
lander luypaert 2 maart 2020 om 17:23

Kan je dit nog eens uitleggen?

0
Baukema Tomoulin 2 maart 2020 om 17:31

@lander: zie hieronder Greenday. Ik vraag mij af of het niet oververmoeidheid/overtraint is zoals bij Aru gebeurde na 2016. Lulu schijnt slechts 3 tot 5 uur te slapen per nacht wat mij niet bevorderend lijkt voor herstel op de langere termijn. Maar dit is meer een open vraag/discussiepunt dan een stelling van mij uit

0
GreenDay 2 maart 2020 om 17:23

Ik beschouw Alaphilippe niet als een lamzak die te weinig traint, integendeel. Als het zo blijft voortduren, zijn er mijns inziens twee oorzaken. Oververmoeid zijn door een enorm uitputtend seizoen vorig jaar of mentaal in overdrive gaan omdat het met de benen nog niet zo snor zit als het zou moeten zijn. De paniekreactie die daarop volgt, kan verlammend werken. Alaphilippe is een woelwater die volgens mij weinig nodig heeft om in zo'n reactie te vervallen. Als hij getraind heeft zoals voorzien en er is geen sprake van een virus, toch eens met een sportpsycholoog gaan spreken voor wat meer emotionele stabiliteit. Het leven als topsporter is er één op een rollercoaster, en het kan zijn dat Alaphilippe daar niet op een gezonde manier mee omgaat.

0
Japsie 2 maart 2020 om 17:53

Dat Freire een paar trainingen nodig had om in topvorm te geraken is natuurlijk hetzelfde als geloven in de goedheiligman. On: Alaflip zijn grote doelen liggen in juli – september. Doch gezien zijn talent zie ik hem in Vlaanderen nog wel meedoen in de finale, zelfs winnen.

0
Panache 2 maart 2020 om 20:27

Wat heeft Alaphilippe nog gepresteerd sinds zijn geliefde broer onder het vergrootglas ligt? Daar mag je best over nadenken, zonder direct (te) harde conclusies te trekken.

0
Hollow Knight 2 maart 2020 om 21:07

Meer als jij alleszins.

Correlatie is nog altijd geen causatie.

Het is trouwens niet de broer die onder het vergrootglas ligt, maar de renster die betrapt is.

0
Maillot à Pois 3 maart 2020 om 01:41

En het was niet zijn broer, maar zijn neef

0
Panache 3 maart 2020 om 05:48

Uiteraard, ik bedoel zijn neef.
Dit is trouwens een leuk artikel met wat achtergronden en entourage: https://www.demorgen.be/sport/julian-alaphilippe-de-meest-bijzondere-renner-van-het-peloton-hij-rijdt-door-een-muur-als-het-moet~bcbfe785/

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2020 om 12:07

Bedankt Panache, tof verhaal.

0
Jacco van Stierop 3 maart 2020 om 13:28

Met veel interesse het artikel gelezen. Zet het een en ander goed op z’n plaats en geeft een fraaie duiding.

0
Geurt Harm 3 maart 2020 om 08:01

Kijk eens na wanneer de Franse renster Sicot, die getraind werd door Franck Alaphilippe (neef en trainer van Julian) werd betrapt op doping… kijk vervolgens eens naar de prestaties van Julian voor en na dat moment… Met de geschiedenis van het wielrennen en Julian’s opmerkelijke prestaties in de Tour in het achterhoofd zou het kortzichtig zijn dat verband niet te onderzoeken…

0
Hollow Knight 3 maart 2020 om 10:43

Dus jij denkt dat Alaphilippe hetzelfde dopingprogramma heeft als een onbekende wielrenster die nauwelijks geld verdient.

Ok.

0
Geurt Harm 3 maart 2020 om 08:02

Panache heeft gewoon gelijk met zijn suggestie. Het is opvallend.

0
Kevin Lowagie 3 maart 2020 om 08:43

Correlatie of causatie, zolang hij niet positief test op verboden middelen is het puur giswerk. Het is aan de instanties om hem voldoende te controleren, ook tijdens de voorbereiding wanneer hij niet in competitie is.

0
Djoop 3 maart 2020 om 12:35

Zijn beste vrind is Virenque, zijn neef betrokken bij een doping schandaal. Mijn algoritme zegt dan; opvallend.

0
debbie1998 3 maart 2020 om 13:33

Virenque is nog steeds de grote held van het franse volk.
Dattie tot z n klote aan toe vol zat, maakt niets uit.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone