Alaphilippe klimt naar zege in snelle Dauphiné-rit, Moscon nieuwe leider
foto: Sirotti
donderdag 7 juni 2018 om 16:19

Alaphilippe klimt naar zege in snelle Dauphiné-rit, Moscon nieuwe leider

De vierde etappe in het Critérium du Dauphiné 2018 is bijgeschreven op het palmares van Julian Alaphilippe. De 25-jarige Fransman van Quick-Step Floors was op de slotklim naar Lans-en-Vercors de sterkste. Achter hem eindigden Daniel Martin en Geraint Thomas als tweede en derde. Gianni Moscon is de nieuwe klassementsleider, nadat hij die positie overnam van zijn ploeggenoot Michał Kwiatkowski.

Hels tempo
In deze eerste bergrit in de Dauphiné had het peloton er duidelijk zin in. Tijdens de eerste tientallen kilometers was het alarmfase één in het peloton, want in het eerste wedstrijduur werd meer dan 52 (!) kilometer afgelegd. Het peloton brak kort daarna heel eventjes in tweeën, maar onder impuls van AG2R La Mondiale kwam alles terug samen. Acht renners – onder wie Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Bryan Coquard (Vital Concept) en Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe) – kozen het hazenpad. Zij kregen een vrijgeleide van het peloton in het tweede wedstrijduur. Sky hield de vlucht vervolgens onder controle.

Cataldo strandt in zicht van de haven
Op de Mont Noir – de voorlaatste klim (buitencategorie) – brak de kopgroep in stukken. Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) maakte het verschil, maar hij kreeg eventjes later bijval van Dario Cataldo (Astana). De Italiaan liet de jonge Noor al vrij snel achter zich en ging solo verder. Hij rondde de top en verdedigde in het laatste wedstrijduur een voorsprong van twee en een halve minuut op de voorwacht van het peloton. Pas in de slotkilometer werd Cataldo teruggegrepen. Martin, Thomas, Romain Bardet en Alaphilippe gingen vervolgens over hem heen, waarna de Fransman vrij eenvoudig de sprint met vier won. Kwiatkowski moest in de laatste honderden meters passen en verloor zeventien tellen.

https://twitter.com/dauphine/status/1004732506523029504

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2018 22:03
Dank @lukas
7 juni 2018 23:59
Jakobsen DNF.
8 juni 2018 07:14
WAt?! Die heeft nog wel wat stappen te maken richting LBL.

Reacties zijn gesloten.