Aike Visbeek over eventuele Tourdeelname Biniam Girmay: “De rust bewaren”

donderdag 19 mei 2022 om 09:35
Aike Visbeek over eventuele Tourdeelname Biniam Girmay: “De rust bewaren”

foto: Cor Vos

Biniam Girmay moest vanwege het ongelukkige ‘kurkincident’ de Ronde van Italië verlaten, maar door zijn opgave lijkt nu wel de weg open te liggen voor een deelname aan de Ronde van Frankrijk. Aike Visbeek, sportief manager bij Intermarché-Wanty-Gobert, wil echter niet zomaar de plannen wijzigen. “We moeten de rust bewaren”, zegt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

“Natuurlijk hebben we al aan de Tour gedacht, maar we hebben ook ambitieuze plannen voor het najaar. Het wereldkampioenschap in Wollongong (Australië, red.) is het grote doel”, zegt Visbeek, die de weg daar naartoe al helemaal uitgetekend had. Aansluitend op de Giro zou de Eritreeër de Brussels Cycling Classic (5 juni) rijden, alvorens naar zijn thuisland af te reizen voor het nationaal kampioenschap. Daarna zouden de Ronde van Polen (30 juli tot en met 5 augustus), Tour du Limousin (16 tot en met 19 augustus), Bretagne Classic – Ouest-France (28 augustus) en – in Canada – de GP Québec (9 september) en GP Montréal (11 september) volgen.

Een eventuele Tourdeelname zou flinke veranderingen vereisen in die opbouw. “Sturen we Girmay naar de Tour, dan betekent het dat hij een andere WK-aanloop kent. We moeten een wijze beslissing nemen, rekening houdend met zijn leeftijd. Hij is nog maar 22, dat is jong voor een grote ronde erbij. Een halve Tour? Dat is een tussenoplossing waarvoor Biniam ongetwijfeld niet warmloopt.”

“Hij heeft nu tien dagen Giro in de benen. Hij heeft een straf voorjaar gereden en normaal rijdt hij een straf najaar. We moeten de rust bewaren”, sluit Visbeek af. Girmay wist dit seizoen drie keer te winnen: de Trofeo Alcúdia-Port d’Alcúdia, Gent-Wevelgem en, afgelopen dinsdag, de tiende etappe in de Ronde van Italië.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Txirrindularitza 19 mei 2022 om 09:40

Ik zou hem nog een jaartje bij het Tour-circus vandaan houden. Niet dat het niet zou kunnen, maar juist omdat het hele plan richting WK dan overboord kan. Dat lijkt me het toch niet waard.

Ab Normaal 19 mei 2022 om 11:01

100% eens!

Romāns Vainšteins 19 mei 2022 om 09:55

Ik zou hem naar de tour sturen met een duidelijke missie om een etappe te winnen en wanneer het maar even tegenzit meteen af te stappen. Dit is een poefende spurter en geen ak man. Daar kun je gewoon dit mee doen. dVanaf dat moment heb je wel 10 mogelijke nieuwe routes richting het WK. Sowieso is de invloed van Wanty zelf nihil op die koers tenzij al hun afgevaardigden daar voor de ploeg gaan rijden. En dat mag niet.

Maillot à Pois 19 mei 2022 om 10:02

Ik vind het uitgetekende programma wel goed uitgebalanceerd, met ook een aantal wedstrijden die hem zouden moeten liggen.
Jammer dat hij die grote ronde nu niet in de benen zal hebben, maar een halve Tour helpt daar niet bij en een volledige Tour is misschien wat van het goede te veel.
Het huidige schema geeft hem ook de kans om na het Nationaal Kampioenschap weer enkele weken bij zijn familie in Eritrea door te brengen, wat voor de mentale frisheid ook niet onbelangrijk is.
I would stick to the plan.

Turtlehead 19 mei 2022 om 10:22

… een halve dag later… ‘Tringtring, tringtring… Hallo? Ja, hallo, met Auke nog even. De sponsor heeft gebeld en Girmay gaat gewoon naar de Tour hoor! Die wil ook wel eens wat anders vieren dan ‘de ontsnapping van de dag’!’

RLM 19 mei 2022 om 11:09

Met hoe goed Wanty tot nu toe is dit seizoen kan Pasqualon misschien eens een top 5 plek scoren!

Maillot à Pois 19 mei 2022 om 11:27

Pasqualon?
Ze hebben bij Intermarché toch ook nog ene Alexander Kristoff op het lijstje voor de Tour staan? Die is dit seizoen ook niet slecht bezig.

Dikke Vrouw 19 mei 2022 om 10:58

Waarom haalt hij zijn familie niet hierheen uit dat vreselijke eritrea (als ik dat mag geloven) ?

RLM 19 mei 2022 om 11:09

Mag blijkbaar niet. Je moet een speciaal visum hebben, en met Girmay zijn visum moet hij ook om de 3 maanden eens terug naar Eritrea komen als ik het mij goed herinner.

Turtlehead 19 mei 2022 om 15:18

… en je mag best geloven dat Eritrea niet zo’n paradijselijke plek is. zie hier bijvoorbeeld

Brabander 19 mei 2022 om 11:25

De Vuelta lijkt me veel geschikter voor hem

Volg hier

Headlines

Materiaalzone