Aike Visbeek (Intermarché-Wanty-Gobert): “Van start met drie doelen”

Aike Visbeek (Intermarché-Wanty-Gobert): “Van start met drie doelen”

foto: Cor Vos

donderdag 24 juni 2021 om 14:26

Een nieuwe aanpak voor Intermarché-Wanty-Gobert in de Ronde van Frankrijk. “In beeld komen via de vroege vlucht, zoals bij onze eerdere deelnames, is niet meer het hoofddoel”, klinkt het bij het teammanagement. “We starten hier met een uitgebalanceerd team, dat in elk genre ritten iets kan betekenen.”

Intermarché-Wanty-Gobert in de Tour, dat was tot nog toe bikkelen in het eerste koersuur om mee te zijn in de vroege vlucht. U herinnert zich ongetwijfeld nog de solo van Guillaume Van Keirsbulck in 2017. Toen Wanty Gobert, zoals de ploeg toen heette, voor het eerst aan de Tour mocht deelnemen. Of de vele pogingen van Yoann Offredo, Frederik Backaert en Thomas Degand.

En als alles samenliep, probeerden hun snelste jongens (zoals Pasqualon, Vanspeybrouck en Dupont) zich te plaatsen in de daaropvolgende massasprint, met als doel met zoveel mogelijk in de top 25 te eindigen om zo het dagklassement van de teams te winnen. Kwestie van nog wat extra euro’s in het laatje te brengen, naast de prijs van de strijdlust.

UCI-punten
Niets van dat alles in 2021, als we de woorden van performance manager Aike Visbeek mogen geloven. “We hebben in deze Tour drie doelen”, maakte de Nederlander duidelijk. “Vooreerst willen we ons profileren als WorldTour-team. Voorts mikken we op een goed klassement met Louis Meintjes en tot slot gaan we voor ritwinst met Danny van Poppel.”

Louis Meintjes mikt op een toptienplaats – foto: Cor Vos 

Meegaan in de vroege vlucht, dat is sowieso geen optie meer in de vlakke ritten, want daarin wordt dus de kaart Van Poppel getrokken. Ploegleider Hilaire Van Der Schueren benadrukt het belang van de UCI-punten. “Als WorldTour-ploeg moet je punten scoren als je na drie jaar niet wilt zakken. Dan moet je in vlakke ritten onderweg geen nodeloze energie verspillen, maar proberen te scoren aan de aankomst.” Van Poppel kan in de sprints rekenen op onder meer broer Boy en Jonas Koch als lead-out.

Ervaren renners als Loïc Vliegen en Jan Bakelants – ooit ritwinnaar in de Tour – zijn de mannen waarop gerekend wordt in de overgangsetappes. Jean-François Bourlart verwijst naar de zege van Taco van der Hoorn in de recentste Ronde van Italië. “Dat zorgde voor een boost binnen de ploeg. Het zou mooi zijn, mocht dat ook in de Tour lukken”, zegt de teammanager.

Bollen
Bakelants gelooft dat het kan, maar mikt nog niet op het openingsweekend. “Daar heeft een vroege vlucht geen schijn van kans. Zowel de klassementsrenners als de punchers zijn gebrand op goede resultaten in die eerste twee ritten. Ik denk dat we daar misschien wel moeten meegaan in de vlucht en mikken op de bollentrui. Die kan je dan een volle week behouden.”

Louis Meintjes tot slot moet zorgen voor een goed klassement. Bourlart en Visbeek plakten daar niet onmiddellijk een resultaat op, maar dat deed Meintjes zelf. “Ik mik op een toptienstek”, klinkt het. Het moet gezegd, Meintjes werd in een vorig leven (2016 en 2017) al twee keer achtste in de Tour. Een ervaring die hij kan meenemen. Na een paar mindere jaren zegt hij nu zelf opnieuw over zijn beste vorm te beschikken.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Aart van Woud 24 juni 2021 om 14:53

Heel benieuwd of het Meintjes lukt top 10 te rijden, het lijkt mij vrij lastig voor hem. Maar wie weet!

Poeksel 24 juni 2021 om 14:56

Top tien voor Meintjes is optimistisch, toch zou hij best meer UCI-punten kunnen pakken dan Van Poppel. Ik kan alleen de puntenverdeling niet vinden, alleen dit op Wikipedia:

Eindklassement 1000 800 675 … 60e (10 punten)
Etappe 120 50 25 ? 5

ivo001 24 juni 2021 om 15:00

Ik vrees dat top-20 halen al een fikse uitdaging gaat zijn voor Meintjes.

hjjanssen1973 24 juni 2021 om 15:26

Poppel gaat naar Bora, toch? Wat gaat zijn motivatie hier dan zijn?

boehoe 24 juni 2021 om 15:32

Een rit in de tour proberen te winnen met een team dat je daarbij helpt is onvoldoende motivatie?

hjjanssen1973 24 juni 2021 om 15:33

Klinkt goed, maar willen ze hem helpen, nu hij weggaat?

josi 24 juni 2021 om 15:37

Want de enige motivatie voor een renner is een contract voor volgend jaar?

Wheely 24 juni 2021 om 15:51

Natuurlijk gaan ze hem helpen, Wanty wil zelf toch ook een rit winnen in de Tour, of denk je dat ze liever in de ontsnapping van de dag zitten.

52voor11achter 24 juni 2021 om 16:18

HJ, ja, van Poppel is gemotiveerd, want hij wint graag een etappe in de Tour en ja, WG gaat hem helpen omdat ze de punten nodig hebben zoals in het artikel hierboven staat :)

Turtlehead 24 juni 2021 om 16:35

Hij zal zeker gemotiveerd zijn om te presteren neem ik aan. De vraag is meestal of de ploeg in jou wil investeren door je mee te nemen terwijl je weggaat, en die vraag is al positief beantwoord. Dus dat komt gerust wel goed.

Massimo Bataille 24 juni 2021 om 16:58

net hetzelfde idee als josi.. Rijd je enkel maar om ergens een contract binnen te halen?
Een renner heeft nog altijd gewoon sportieve eer ( zeker in de Tour) en wil gewoon zoveel mogelijk winnen.

josi 24 juni 2021 om 15:36

Meintjes is idd beter dan de afgelopen jaren, maar een plekje in de top-10 lijkt me wel rijkelijk optimistisch. Die twee tijdritten zullen hem daarbij ook niet echt gaan helpen.

Jean Dumas 24 juni 2021 om 17:45

Mooi dat Van Poppel vertrouwen krijgt, maar in dit sprintgeweld maakt hij geen kans. Ze zullen het toch van vluchten die slagen moeten hebben, of de bolletjes.

Net binnen

Populair

Materiaalzone