Aike Visbeek: “Hebben ons heel goed voorbereid op de derde week”

dinsdag 23 mei 2017 om 08:51

Het Giro-peloton begint vandaag aan de lastige slotweek. Voor rozetruidrager Tom Dumoulin is het de taak zijn leiding te behouden in de zware koninginnenrit met beklimmingen van de Mortirolo en Stelvio. “Tom is in de vorm van zijn leven”, zei ploegleider Aike Visbeek in WielerFlits Live.

“We hebben ons heel goed voorbereid op de derde week, ook op de etappes met meerdere bergen”, zegt de ploegleider. Dumoulin verdedigt een riante voorsprong van 2:41 minuut op Nairo Quintana. Wat Sunweb betreft blijft het niet alleen bij verdedigen: “We hebben een open blik. We zijn niet alleen bezig met verdedigen, we kijken ook waar we tijd terug kunnen halen.”

“Het masterplan is dat als ploegen als Movistar en Bahrain Merida ons onder druk zetten en ons gaan aanvallen, wij ook mensen gaan meesturen. We weten ook dat er door renners achter ons wordt gereden voor een plek op het podium. Er spelen meerdere belangen in de koers en daar zullen we misschien ook gebruik van moeten maken.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

20 Reacties

LyndaLid 23 mei 2017 om 09:08

Nibali heeft alvast aangegeven dat ie nooit met Dumoulin zal meerijden als ie in een groepje beland achter bijvoorbeeld Quintana. Gelijk heeft ie, want Nibali hoeft niet te rijden voor het verschil tussen een derde en vierde plek, maar het kan natuurlijk wel gevaarlijk zijn voor Tom…

Ten Dam gaat cruciaal zijn denk ik, mocht Quintana, Pinot of Nibali een gat slaan vlak voor een top en in een afdaling. Dan zijn het de licht aflopende stukken waar Ten Dam de doorslag kan gaan geven. Wat dat betreft is het echt zo vreselijk jammer dat Kelderman er niet is!

vinnievidefietsen 23 mei 2017 om 09:10

Het masterplan waar Tom niks over wilde zeggen :) ? Koers is koers, dat is niet te voorspellen of te controleren, het wordt vuurwerk vandaag!

Gebomolwijk 23 mei 2017 om 09:10

Ik ben erg onder de indruk van Tom maar ook van Aike. Ze wekken echt de indruk het onder controle te hebben en op veel/allesvoorbereid te zijn. Zo benieuwd naar vandaag. Wie zakken er vandaag uit de top 10? Want dat dit gebeurt is m.i onvermijdelijk.

LyndaLid 23 mei 2017 om 09:13

@ gebomolwijk

Ik zou mijn geld op Amador en wellichtJungels zetten. Jungels ervanuitgaande dat in deze etappe Formolo beter uit de verf gaat komen. Yates zie ik sowieso over Amador, en Jungels, springen. Net als Kruijswijk trouwens, maar die staat al 10e.

ChefSpijker 23 mei 2017 om 09:24

Ten Dam wordt inderdaad belangrijk en heb ik wel alle vertrouwen in gezien zijn ervaring en rijden tot nu toe in de ronde. Daarnaast verwacht ik ook veel van Geschke. Die kwam dit jaar totaal niet vooruit, maar sinds Tom in het roze rijdt heeft ie zijn benen van een paar jaar terug (toen ie een Tourbergrit won) weer gevonden.

josi 23 mei 2017 om 09:28

Het plan is logisch, benieuwd of de ploeg sterk genoeg blijkt om het ook goed uit te voeren en Dumoulin op de belangrijke momenten steun te kunnen bieden. Preidler of Geschke maar meesturen met de Movistar-mannen die onvermijdelijk gaan wegspringen en LTD proberen zo lang mogelijk bij te blijven. Inderdaad zonde dat Kelderman is weggevallen, die had hier echt een hoofdrol kunnen spelen.

Kelder is de Man 23 mei 2017 om 09:28

Blij dat ik moet werken. Veel te spannend.

vinnievidefietsen 23 mei 2017 om 09:34

De afgelopen 2 weken was het relatief makkelijk natuurlijk en die paar dagen rose trui ook relatief makkelijk te verdedigen. Komende week liggen de kaarten heel anders. Op Ten Dam na, kan er niemand met de besten mee omhoog. Enige wat ze kunnen en moeten doen is mannen als Geschke, Haga en Preidler mee vooruit sturen en dan hopen.

RaketVuist 23 mei 2017 om 09:37

Het is vandaag D-Day.. We kunnen alleen maar hopen dat die D voor Dumoulin staat. Hij geeft zelf aan nog nooit slechte benen gehad te hebben na een rustdag. Hoop dat het hem lukt!

Sunrider 23 mei 2017 om 09:38

@LL, Zet jij je geld maar op Jungels, die gaat het hier inderdaad niet redden. Nibali zal blij zijn als hij in het wiel kan blijven, heeft mij nog niet overtuigd. Formolo heeft ook een harde smak gemaakt, is hij hersteld?

lnnrt 23 mei 2017 om 09:42

Pfffff, ik hou het nu al niet meer, en we moeten nog een hele week!

josi 23 mei 2017 om 09:42

@Sunrider, Die opmerking ging over renners die uit de top 10 zouden wegvallen. Jungels en Amador lijken me dan idd de meest voor de hand liggende kandidaten.

Pietertje2 23 mei 2017 om 10:07

@LL

Nibali lijkt mij de enige die dat zou doen, de rest verdedigt toch hun plek.

denistel 23 mei 2017 om 10:15

je kunt je er uiteraard heel goed op voorbereiden maar je weet nooit hoe de koers
zal verlopen en je kunt ook een mindere dag hebben en das uiteraard bij de andere
top 10 klanten ook zo. denk wel dat dit de etappe is als je slecht bent dat je minuten kan verliezen en das in de 2 weken hiervoor nog niet echt zo geweest.

Davide_Formolo 23 mei 2017 om 10:34

Het klinkt in ieder geval alsof ze er goed over na hebben gedacht (en blijven denken) bij Sunweb. Dat stemt me dan weer wat positief, maar man man man wat gaat het vandaag spannend worden. Hopen dat Tom op de top van de Stelvio nog erbij zit, anders kan het echt heel hard gaan.

Pedalo 23 mei 2017 om 10:39

Valt niet veel na te denken….niet meespringen als de top gaat…Lekker achter je ploeg blijven en de laatste berg pas zelf iets doen…

Wheely 23 mei 2017 om 11:21

Kan zeggen wat je wilt maar de ploeg komt echt professioneel over, ze hebben een gedegen plan, een gedreven crew en een top renner natuurlijk.

Zou toch een geweldig succesverhaal zijn als ze het lukt. Van een klein ploegje met Kenny van Hummel wat amper serieus genomen wordt, via succesvolle sprinters ploeg naar winst in een grote ronde.

Lionel Gesink 23 mei 2017 om 11:26

Tom kan prima dalen dus op Nibali na verwacht ik niet dat iemand hem op achterstand zet in een afdaling of meer afstand neemt. Zolang Tom in de buurt zit van mannen die voor het podium willen strijden zal hij heus nog wel hulp krijgen. Vooral een Mollema en Kruijswijk kunnen het voor volk en vaderland natuurlijk niet maken om Tom niet een handje toe te steken.

Jean Dumas 23 mei 2017 om 13:01

Denk dat Tom het goed onder controle heeft. Koers ligt al in een plooi op top Mortirolo. Quintana kan zelf niet eerder dan Umbrail aanvallen, want eerste Stelviopassage is op maat van Tom gesneden.

schipperaar 23 mei 2017 om 13:44

Als TenDam net zo gegroeid is als Tom kan ie wel eens voor de overwinning gaan, al zal ie wellicht wachten op zijn baas op het cruciale moment.

Headlines

Materiaalzone

Populair