AG2R La Mondiale verlengt drie contracten

vrijdag 5 juni 2020 om 16:34
AG2R La Mondiale verlengt drie contracten

Geoffrey Bouchard als bergkoning in de Vuelta 2019 - foto: Cor Vos (archief)

AG2R La Mondiale heeft de contracten van Geoffrey Bouchard (28), Dorian Godon (24) en Aurélien Paret-Peintre (24) verlengd. Het drietal blijft tot en met 2022 in dienst van de Franse formatie.

Bouchard bezorgde AG2R La Mondiale vorig seizoen een belangrijke zege door de winst in het bergklassement van de Vuelta a España te winnen. “Ik ben laat prof geworden en heb een atypisch verloop van mijn carrière. Deze verlenging geeft mij de bevestiging dat ik mijn plek heb verdiend in het peloton.”

Paret-Peintre rijdt al twee en een half jaar voor AG2R, nadat hij overkwam uit de eigen opleidingsploeg. “Ik heb grote stappen gemaakt en hoop dat ik steeds meer verantwoordelijkheid kan krijgen, zoals aan het begin van dit seizoen”, zegt de 24-jarige coureur. Dorian Godon mikt op een ritzege in een grote ronde en een belangrijke rol in de klassiekerploeg rondom Oliver Naesen.

Eerder al verlengden Oliver Naesen (tot eind 2023) en Alexis Vuillermoz (tot eind 2021) hun contract. Klassementskopman Romain Bardet lijkt op weg naar de uitgang; Team Sunweb schijnt vergaande interesse te hebben in de klimmer.

Dit artikel delen:

3 Reacties

hartstikkebedankt 5 juni 2020 om 17:21

De bergtrui was het, de trui die Bouchard in de Vuelta won. Verder goede verlengingen, typisch voor een Franse ploeg, maar dit zijn geen matige renners.

0
Vinyakke 5 juni 2020 om 18:25

Net wel matige renners toch? Geen slechte misschien, dat zeg ik niet maar je kan ze moeilijk bovengemiddeld noemen.

0
hartstikkebedankt 5 juni 2020 om 18:46

Bouchard vind ik geen matige renner. Die komt eigenlijk net kijken (ondanks z’n leeftijd), kan top-20 rijden in WT-rondjes dus een goede klimmer en wint de bergtrui in de Vuelta. Paret is net 24 en heeft toch ook al een aantal veelbelovende uitslagen gereden voor zijn leeftijd. En Godon heeft vorig jaar ook getoond zijn plek te verdienen denk ik door naast knechtwerk ook zelf wat uitslagen te rijden. Er staan her en der wel Franse renners onder contract die ik wat matiger vind.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone