AG2R Citroën haalt broertje Paret-Peintre naar de WorldTour

maandag 5 juli 2021 om 18:09
AG2R Citroën haalt broertje Paret-Peintre naar de WorldTour

Aurélien Paret-Peintre - foto: Cor Vos (archief)

AG2R Citroën heeft twee renners uit de eigen beloftenploeg een WorldTour-contract gegeven voor volgend seizoen. Het gaat om Paul Lapeira en Valentin Paret-Peintre. Die laatste is de jongere broer van Aurélien Paret-Peintre, die sinds 2019 deel uitmaakt van de selectie van de Franse ploeg.

Paul Lapeira is 21 jaar en maakte dit seizoen naam door de Italiaanse eendagskoers Trofeo Città di S. Vendemiano te winnen. Dat deed de Franse belofte door de sprint van een kopgroep van zes renners te winnen. Lapeira tekent als neoprof een contract voor twee jaar, tot eind 2023, bij AG2R Citroën.

De 20-jarige Valentin Paret-Peintre heeft een driejarige verbintenis getekend. Hij staat daardoor tot eind 2024 onder contract bij AG2R Citroën, net als zijn vijf jaar oudere broer. De jongste Paret-Peintre wist in 2020 nog een rit te winnen in de prestigieuze beloftenkoers Ronde de l’Isard. Hij werd er toen zesde in het klassement. In april van dit jaar eindigde Paret-Peintre als vierde in de Giro del Belvedere.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 5 juli 2021 om 18:12

Leuk, een tweede APP erbij.

0
Dolledriesoldebroek 5 juli 2021 om 18:18

Dit word dan VPP

0
Remcoderksen 5 juli 2021 om 18:49

De eerste VPP, VWG

0
Dolledriesoldebroek 5 juli 2021 om 18:19

Heerlijke achternaam die 2, vrij vertaald zijn het dan de gebroeders muurschilder..

0
Jacco van Stierop 5 juli 2021 om 19:32

De broertjes komen uit de Haute-Savoie; net ver van hun ouderlijk huis worden jaarlijks de Franse kampioenschappen op de paret verreden, een soort slee. Kan zijn dat een ambachtelijke voorvader ze beschilderde.

https://www.youtube.com/watch?v=WT-PJIqoFL8

0
Dolledriesoldebroek 5 juli 2021 om 20:49

Interessant, volgens google translate betekent paret, muur.. maar na wat meer googlewerk is het in de Haute-Savoie idd een slee.

https://m.nieuwsblad.be/cnt/gugmev39

Benieuwd of opa een sleeschilder of muurschilder was dan haha.

0
Jacco van Stierop 5 juli 2021 om 21:47

@dries Parete betekent inderdaad muur of wand, maar dan in het Italiaans. In het Frans bestaat ‘peinture pariétale’, dat grotschildering betekent, maar eigenlijk alleen is voorbehouden voor die uit de prehistorie. Paret zou dan vervolgens een verbastering moeten zijn.
Het feit dat de familienaam Paret-Peintre vooral in de Haute-Savoie te vinden is, en de paret een vervoersmiddel is uit die streek doet mij vermoeden dat die voorvader zo’n slee van een kleurtje voorzag.

Zit Nico Dick momenteel niet in de Tour? Die is vast niet te beroerd om morgenochtend bij de start even te vragen aan Aurélien hoe het nou precies zit.

0
Dolledriesoldebroek 5 juli 2021 om 22:02

Ja Nico, verlos ons… Ik kan mij voorstellen dat Aurelién dit zelf ook graag uit de wereld wil hebben!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone