AG2R Citroën haalt beloftevolle Clément Berthet per 1 augustus bij de ploeg

vrijdag 30 juli 2021 om 14:58
AG2R Citroën haalt beloftevolle Clément Berthet per 1 augustus bij de ploeg

Berthet (r) in de Tour des Alpes Maritimes et du Var - foto: Cor Vos

AG2R Citroën voegt per 1 augustus Clément Berthet toe aan de selectie. Het Franse WorldTeam bereikte overeenstemming met de beloftevolle klimmer en zijn huidige ploeg Delko om hem nog tijdens het seizoen over te nemen. De Franse renner tekende een contract tot eind 2024.

Berthet laat weten heel blij te zijn met deze kans. “Als iemand mij aan het begin van het seizoen had verteld dat ik naar een WorldTeam zou gaan, en dan ook nog AG2R Citroën, had ik dat niet geloofd. Het is een legendarische ploeg, een grote naam in het peloton, en ik ben echt heel blij. Delko ben ik dankbaar dat ik de kans kreeg om midden in het jaar naar AG2R Citroën te gaan.”

Zijn roots heeft de 23-jarige renner in het mountainbiken. Hij was in 2019 vijfde in de Wereldbeker mountainbike voor beloften. “Ik ben een mountainbiker en dit is mijn eerste profseizoen op de weg. Ik zie mijzelf als een klimmer met een punch. Ook houd ik van tijdrijden. Ik kan terugvallen op zeer ervaren renners en staf. Hierdoor kan ik mij zeer snel ontwikkelen. Ik kan niet wachten!”

AG2R Citroën werkte nauw samen met Berthet, zijn zaakwaarnemer en zijn ploeg Delko om de transfer in het midden van het seizoen mogelijk te maken. “Clément is een heel veelzijdige, jonge en getalenteerde klimmer-rouleur. Hij rijdt nog niet lang op de weg, maar liet al mooie dingen zien. Het is een enorm talent om mee samen te werken. We zijn blij om hem binnen te halen.”

Berthet maakt in de Ronde van Polen (9-15 augustus) zijn debuut voor AG2R Citroën.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Etio 30 juli 2021 om 16:36

Ik ben benieuwd naar zijn ontwikkeling, hij lijkt echt talent te hebben.

Rawolf 30 juli 2021 om 17:58

Schitterend verhaal ook, door Covid waren er een tijd geen mtb wedstrijden. Toen Berthet daardoor niksend thuis zat heeft een van de trainers van Delko die hij via via al kende voorgedragen Berthet mee te nemen op trainingskamp met de wegrenners.

Daar deed hij het erg goed en in de testen die hij deed haalde hij zeer goede waardes. Zodoende hebben ze hem gelijk een vierjarig contract aangeboden. Dat is ook door de recente ommezwaai bij Delko waar ze willen focussen op markten waar andere ploegen niet in vissen als het ware, dus andere sporten, Afrikanen etc.

Zou heel jammer zijn als deze unieke, echt internationale ploeg nu uitelkaar valt door financiele problemen.

Berthet reed vorige week trouwens nog een MTB wedstrijd dus blijft het combineren maar wielrennen is waa hij nu prof word/op focust.

Etio 30 juli 2021 om 18:46

Het is inderdaad een mooi verhaal, toevallig wist ik dit ook (al) omdat ik het nieuws rondom hem ook volg. Leuk ook dat hij MTB nog steeds af en toe doet. Hij lijkt een ander type te zijn dan Van der Poel, meer een klimmerstype. Met zijn ontwikkeling kan het denk ik alle kanten op. Wellicht een renner voor de klassementen in grote rondes, wellicht meer een renner voor de rondes van een week of voor eendagskoersen. We gaan het zien!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair