Afgestapte Marcel Sieberg zag nog nooit zoveel sprinters de Tour verlaten

vrijdag 20 juli 2018 om 10:56
Afgestapte Marcel Sieberg zag nog nooit zoveel sprinters de Tour verlaten

foto: Sirotti

Net als voor zijn kopman André Greipel viel voor Marcel Sieberg gisteren het doek in de Touretappe naar Alpe d’Huez. De Duitser van Lotto Soudal zette op Twitter vraagtekens bij de zwaarte van de Tour en de tijdslimiet.

“Voor alles is een eerste keer: in de bezemwagen zitten, uitvallen in de Tour zonder dat ik ziek of geblesseerd ben. Zoveel sprinters de Tour zien verlaten in nog geen twee etappes”, schrijft Sieberg, die zich afvraagt of de bergetappes niet te zwaar waren en of de tijdslimiet niet eens tegen het licht moet worden gehouden.

“Is het juist dat het gevecht voor het klassement of de ritzege net zo uitputtend is als proberen binnen de tijd te finishen? Ik kwam naar de Tour om het beste te geven tot aan Parijs. De vorm was goed, maar als ik op eigen kracht de finish niet kan bereiken dan is de koers voorbij voor mij. Zo simpel is het”, aldus de Duitser.

Te scherp
Ook ploegleider Frans Maassen van LottoNL-Jumbo was niet blij met de tijdslimiet in de Tour de France. Hij zag gisteren Dylan Groenewegen de strijd staken. “Die tijdslimiet is veel te scherp. Het is toch belachelijk dat drie heel goede sprinters eruit zijn?”, zei hij voor de camera van WielerFlits.

Dit artikel delen:

34 Reacties

SprintMaster 20 juli 2018 om 12:25

Het probleem ontstaan voornamelijk doordat sprinters te snel uit de bus vallen. Daardoor moeten ze vlakke gedeeltes alleen rijden en verliezen daar extra tijd. Normaal gesproken verliest de bus alleen op de klimmen tijd t.o.v. de beste renners. Vandaar ook dat de vuistregel van 40 sec. per kilometer klim verliezen t.o.v. de besten vaak op gaat.

0
picogrammos 20 juli 2018 om 13:03

Misschien zijn er in die keienetappe toch te veel tuimelpartijen geweest en te weinig tijdsverschil.

0
zwiggelbig 20 juli 2018 om 13:03

Ja leuk man. De sprint etappes worden alleen maar saaier omdat de goeie sprinters moeten afstappen…

0
moa 20 juli 2018 om 14:06

Feit is wel dat de kijkcijfers dramatisch gezakt zijn de eerste week. Toeval dat ze de sprinters liever kwijt zijn?

0
iLLan 20 juli 2018 om 14:18

@secondant, volgens mij sla jede spijker op de kop. Dus als je de pure sprinters in een ronde wilt houden moet de tijdslimiet ruimer. Alternatief is dat de pure sprinters zich moeten richten op eendagskoersen.
Nu zie je ook al jaren dat renners als Sagan en Matthews de groene trui pakken. Dat is niet per se erg. Als je als sprinter een grote ronde wilt uitrijden zal je daar dan toch op moeten trainen en niet alleen op pure sprintsnelheid.

0
Dark Noise 20 juli 2018 om 15:09

Het heeft iets aantrekkelijks, mannen die de bergen kunnen overwinnen en tegelijk ook niet traag zijn aan de meet zijn mijn inziens ook complete renners, als zij een rit in de spurt kunnen winnen vind ik dat waardevoller dan iemand die met de gratie van de klassementsrenners voorop mag rijden en mag winnen

0
kleomantre 20 juli 2018 om 15:41

Tijdslimieten aanpassen nonsens, dat zou bovendien een pak koersvervalsing geven zoals in het vroeger bij coulance wel eens is gebeurt.

Je kan dan knechten echt sparen die later ineens weer relevant kunnen zijn. Verruimen om prutsers binnen boord te houden is evenmin wenselijk, zoals Kittel en Cavendish die nog geen heuvel fatsoenlijk overkunnen. Zijn gewoon minderwaardige renners wat dat betreft die best wel wat meer in conditie mogen investeren. Doen ze dat niet dan hoor je niet in een peloton thuis in dit soort rondes.

0
thijs1984 20 juli 2018 om 16:27

Ze hebben de tijdslimiet toch al 2 etappes met 2% opgerekt? Dat was gisteren ruim 6! minuten. Hiedoor zijn ong. 10 renners alsnog op tijd binnen gekomen.

0
SCIC 20 juli 2018 om 18:32

Als ze naar kortere explosievere etappes toe willen, moet je de marge wel aanpassen. Anders gaat het er toe leiden dat de strijd pas laat op gang komt, om maar te voorkomen dat ploegen gedecimeerd worden.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone