Aerts en Van der Haar na demonstratie Van Aert: “Het is ongelooflijk”

zondag 5 december 2021 om 14:45
Aerts en Van der Haar na demonstratie Van Aert: “Het is ongelooflijk”

foto: Cor Vos

Ver achter Wout van Aert vervolledigden Toon Aerts (2e) en Lars van der Haar (3e) het podium. Hun achterstand bedroeg bijna twee minuten, ze waren dan ook beide onder de indruk van de prestatie van de Belgische renner. “Het is ongelooflijk, eigenlijk. Je wist dat hij snel vooraan zou aansluiten, maar hij was wel heel snel vooraan”, vertelde Aerts zichtbaar onder de indruk aan Het Nieuwsblad.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Aerts was ondanks de grote achterstand tevreden met zijn resultaat. Hij kon dan ook het langste bij Van Aert blijven. Een val in de afdaling zorgde voor een definitieve kloof. “Misschien was de bandendruk iets te hard. De val zorgde er voor dat ik definitief moest lossen bij het hoge tempo dat Wout aan het ontwikkelen was. Voor mij was het wel een mooie plaats als runner-up.”

De renner van Baloise Trek Lions erkende ook de demonstratie van zijn collega. “Je wist dat hij snel vooraan zou aansluiten, maar hij was wel heel snel vooraan. Dat hij meteen doortrekt, duidt op heel veel zelfvertrouwen”, strooide Aerts met lof.

Ook Van der Haar onder de indruk
Van der Haar kende geen goede start en kwam pas na een tijdje terug op de voorgrond. “Ik weet niet wat me overkwam, maar ik raakte geen meter vooruit. Ik dacht dat het een ramp zou worden. Maar in de tweede ronde voelde ik meer power. Ik reed terug naar voren, alleen was er al eentje ver gaan vliegen.”

Ook Van der Haar was tevreden met zijn derde plaats. “Ik ben niet gevallen, dat scheelt. Maar met al de modder op het parcours en dat windje is het sowieso heel koud. Maar ik ben heel tevreden met derde plek”, vertelde hij na afloop met een glimlach.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Turtlehead 5 december 2021 om 14:48

Dat zijn logische teksten. beter dan: ‘het parcours is in zijn/mijn voordeel’.
het is wachten tot Matje aansluit en tot Pidcock een paar weken verder is om weer strijd te zien.

0
5211 5 december 2021 om 14:53

Zo ongelofelijk toch ook weer niet. Ja, vooraf worden verwachtingen getemperd mede door het respect WvA zijn collega’s toonde. En het idee dat er achterstand in training is.
Maar dergelijke toppers hebben al een enorme basis, hij had nu een betere voorbereiding en dan dit parcours. Dat verklaard veel.

Een Pidcock staat er ook in no time en hoogstwaarschijnlijk gaat MvdP dadelijk direct voorin koersen.

0
Beer 5 december 2021 om 15:00

Ik waardeer de waardigheid die Aerts en van der Haar in het verlies steeds tonen wel. Maakt ook dat je van der Haar bv. ook zijn recente successen ten zeerste gunt.

0
Wheely 5 december 2021 om 15:11

Heel mooi podium zo met drie toppers. Ik heb ook genoten van het achterhoedegevecht.

0
Rondje 25 5 december 2021 om 16:12

In elk geval is Iserbyt(je) weer op zijn plaats gezet.
Hij zal nog veel winnen, maar met/of Van der Poel, Van Aert en Pidcock zal het toch erg lastig worden voor hem evenals bij de rest.

0
JensVdB 5 december 2021 om 16:40

Iedereen praat over de terugkeer van Pidcock maar ik vind Toon Aerts wel beter

0
Rondje 25 5 december 2021 om 16:56

Dat kan je nu nog niet zeggen. Pidcock is wel degelijk beter geworden. Dat heeft hij afgelopen jaar op de weg al laten zien. Nu met het crossen kan je na één wedstrijd geen conclusie trekken. Niet iedereen staat er gelijk zoals Van Aert en Van der Poel.
We zullen zien wat er over een paar weken gebeurd. Misschien heb je gelijk, maar Pidcock is zeker niet de renner die je kan betitelen als de mindere van Aerts.

0
adelaarvanantwerpen 5 december 2021 om 17:38

Vorig jaar was Pidcock wel degelijk de betere. Behalve in zijn openingskoersen eindigde Pidcock nagenoeg elke keer voor Aerts. Alleen was Aerts iets beter op het WK doordat Pidcock zo zwak door het zand reed.

Dit kan jaar kan jij nog niet zeggen wie beter is, want Pidcock heeft nog maar een cross gereden.

0
Dikke Man 5 december 2021 om 17:56

Pidcock komt alleen rond de feestdagen boven de 20 kilo uit. Hij is meer het explosieve type met klimmetjes ipv stoempen op vermogen. Ik denk dat hij volgende week zonder modder al een stuk beter voor de dag komt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone